Πολιτική

21/11/2013 - 12:41

Τροπολογία Ν. Σηφουνάκη για τη διασύνδεση των νοσοκομείων

Την ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι μορφολογικές και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των διασυνδεόμενων νοσοκομείων τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικά νησιά – όπως είναι η περίπτωσης της Λήμνου και της Μυτιλήνης – τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης, κατά την ομιλία του χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου κατέθεσε συγκεκριμένη βελτιωτική πρόταση προς τον Υπουργό Υγείας, η οποία θα έδινε τη δυνατότητα μέσω Υπουργικής Απόφασης να υπάρξει διαφοροποίηση σε διασυνδεδεμένα νοσοκομεία των νησιωτικών περιοχών.

Ο κ. Σηφουνάκης επεσήμανε ότι καθώς πλέον τα νοσοκομεία Λήμνου και Μυτιλήνης παύουν να θεωρούνται ως ένα ενιαίο νοσοκομείο - και με την πρόταση του Υπουργού Υγείας αποκτούν αυτοτελή διοικητικά συμβούλια  - θα πρέπει επιπροσθέτως να διασφαλισθεί ότι η διασύνδεση θα σημαίνει ότι το μεγάλο νοσοκομείο – π.χ. της Μυτιλήνης – θα λειτουργεί συμπληρωματικά, επικουρικά και ενισχυτικά προς το άλλο διασυνδεδεμένο νοσοκομείο – εν προκειμένω της Λήμνου.

Το ζητούμενο είναι, τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, με τη διασύνδεση να βελτιωθεί οργανωτικά το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας  προς τους κατοίκους των νησιών. Αυτό σημαίνει, όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι απόρροια της διασύνδεσης δεν θα πρέπει να είναι η μετακίνησης ασθενών, ιατρών ή νοσηλευτικού προσωπικού από το μικρότερο στο μεγαλύτερο νησί, κάτι που ενδεχομένως να είναι ευκολότερο σε γεωγραφικές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Μοιράσου το άρθρο!