Πολιτική

14/06/2012 - 14:23

update video - Οικολόγοι Πράσινοι: Περιοδεία του Γ. Τσέκου σήμερα στη Μυτιλήνη

yle="text-align:justify;">Με επίσκεψη του Γιώργου Τσέκου, συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας, συνεχίστηκε σήμερα η προεκλογική δραστηριότητα των Οικολόγων Πράσινων. Ο Γ. Τσέκος είχε επαφές με φορείς, ενώ μίλησε σε συνάντηση μελών και φίλων των Οικολόγων Πράσινων στο νησί.

Το πρωί έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους Καρολίνα Κριστ και τον Μιχάλη Μπάκα, υποψηφίους βουλευτές των ΟΠ στη Λέσβο. Παρουσιάστηκαν οι κεντρικές γραμμές των ΟΠ για τις εκλογές της 17 Ιουνίου αλλά και 10+1 θέσεις των ΟΠ για ζητήματα που απασχολούν τα νησιά μας. Στη συνέχεια το κλιμάκιο των ΟΠ συναντήθηκε με τον Διοικητή του νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Κατσιφαράκη και εκπροσώπους των εργαζομένων του νοσοκομείου, συζητώντας τα προβλήματα της υγείας αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα των νησιών μας. Στις συναντήσεις σημειώσαμε τη χθεσινή παρέμβαση των Πρασίνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εξασφάλιση ενός κοινού επιπέδου παροχών υγείας στην Ευρώπη, συμπληρώνοντας εθνικές πολιτικές, που στην Ελλάδα της κρίσης καταρρέουν. Αποτελεί ζητούμενο η ευρωπαϊκή δέσμευση για τη διασφάλιση των πληρωμών των φαρμακευτικών εταιριών και των φαρμακείων είτε στηρίζοντας το ασφαλιστικό σύστημα είτε καθιστώντας τις άμεσες πληρωμές πρώτη προτεραιότητα με σκοπό τη διασφάλιση της πρόσβασης όλων των Ελλήνων πολιτών σε φάρμακα που θα σώσουν τις ζωές τους.

Ολοκληρώνοντας τις συναντήσεις ο Γιώργος Τσέκος δήλωσε: «Η είσοδος των Οικολόγων Πράσινων στη νέα βουλή μπορεί να αποτελέσει εγγύηση λογικής σε ένα διχαστικό πολιτικό σκηνικό οργής και ακραίων θέσεων. Το έχουμε ξαναπεί ότι για εμάς η κρίση δεν είναι μόνο κρίση χρέους. Δεν είναι μόνο  κρίση οικονομική. Είναι μια βαθιά κοινωνική, πολιτική και περιβαλλοντική κρίση. Είναι μια κρίση αξιών. Την επομένη ημέρα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, τα κόμματα θα κληθούν να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα τι θα γίνει με τα μνημόνια που έχουν επιτείνει τα σημερινά αδιέξοδα της χώρας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το πως μπορεί να γίνει η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου στα κόμματα και την κοινωνία και επιμένοντας σε μια προσπάθεια ανοιχτού διαλόγου, προωθούμε τον ανοικτό διάλογο με την κοινωνία, πράγμα που πραγματοποιούμε και σήμερα στη Μυτιλήνη»

Οι επαφές του Γ. Τσέκου ολοκληρώνονται το απόγευμα με συνάντηση με φορείς και πολίτες με βασικούς άξονες διαλόγου την οικονομία και την κρίση, την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου αλλά και τις προτάσεις για μια βιώσιμη οικονομία.

Μοιράσου το άρθρο!