Πολιτική

30/09/2010 - 07:09

Βασίλης Τεντόμας: Κοινωνική προστασία και μοντέλο ανάπτυξης με κέντρο την εργασία

Η κοινωνική προστασία και η εφαρμογή ενός εναλλακτικού μοντέλου ανάπτυξης για τα νησιά, με την εργασία σε πρώτο πλάνο, συναπαρτίζουν τους τρεις βασικούς άξονες του πολιτικού προγράμματος της περιφερειακής παράταξης Β. Αιγαίου "Με τους Πολίτες Κόντρα στον Καιρό", η οποία παρουσιάστηκε προχθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Βασίλης Τεντόμας, κάλεσε στην τοποθέτησή του τους κατοίκους να αγωνιστούν για: “Αειφόρο ανάπτυξη των νησιών και μείωση των ενδοπεριφερειακών και περιφερειακών ανισοτήτων, υλοποίηση βασικών υποδομών, περιφερειακή και κλαδικές πολιτικές για τα βασικά αγροτικά προϊόντα”. Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα για “υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος και του δικαιώματος στην εργασία, τα εργασιακά δικαιώματα, το εισόδημα των αγροτών και κάθε εργαζομένου και απομάχων της εργασίας”. Υπογράμμισε ότι “η μεταρρύθμιση του 'Καλλικράτη' φαλκιδεύει την έννοια της λαϊκής αυτοδιοίκησης και της διοικητικής και οικονομικής ανεξαρτησίας της από την κεντρική διοίκηση”.

Η παράταξη έχει ήδη ανακοινώσει την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου, τη Βασιλική Ανδρεαδέλλη, και τον αντιπεριφερειάρχη Χίου, τον Αλέκο Γαϊτάνο, ενώ χθες ανακοίνωσε και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, τον Γιώργο Κουτσοδόντη.

Μοιράσου το άρθρο!