Πολιτική

08/06/2011 - 07:34

Βίντεο: Αυγά,γιαούρτια και αποδοκιμασίες για το Σκανδαλίδη στη Χίο σε μια επίσκεψη χωρίς ουσία!

Μπορεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να έστειλαν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να ανακοινώσει το "καλάθι της Περιφέρειας" στη Χϊο για να αποφύγει το αρνητικό κλίμα της Μυτιλήνης... αλλά τελικά δεν την γλύτωσε!!!

Εκατοντάδες πολίτες εγκλώβισαν τον υπουργό, Κώστα Σκανδαλίδη στη Νομαρχία της Χίου. ο αποκλεισμός ξεκίνησε στις δύο μετά το μεσημέρι και έληξε αργά το απόγευμα, μετά από αρκετές ώρες έντασης.Τα περισσότερα καταστήματα ήταν κλειστά καθώς οι καταστηματάρχες βρίσκονταν στην πλατεία.

Αστυνομικοί κύκλωσαν το χώρο ενώ στο σημείο έφτασαν και άντρες των ΜΑΤ με πλήρη εξάρτηση, γεγονός πρωτόγνωρο για τη Χίο.Όσο για την αντίδραση των αγανακτισμένων, αυτοί κρατούσαν κατσαρόλες και φωνάζουν συνθήματα, ενώ υπήρχε και πανό της ΟΛΜΕ στο οποίο αναγράφεται: "Απαξιώνουν την εκπαίδευση".

Γύρω στις 16:30, υπήρξε μία πληροφορία που ήθελε τις αρχές να καταστρώνουν ολόκληρο σχέδιο ώστε να διαφύγει ο υπουργός, αν και όλα ήταν ήσυχα εκείνη τη στιγμή, με τους διαδηλωτές να παραμένουν όμως στο σημείο.Λίγο αργότερα, περίπου στις έξι, εκ μέρους της ομάδας των "αγανακτισμένων" εκτοξεύθηκαν αυγά και γιαούρτια κατά της Νομαρχίας.Τελικά, ο Κώστας Σκανδαλίδης μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο του, αφού μετά τις 20:00 το βράδυ οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανοίξουν δρόμο, εν μέσω αυγών, αποδοκιμασιών και συνθημάτων.

Στην ουσία τώρα η επισκέψη Σκανδαλίδη δεν είχε τίποτα να προσφέρει. Είπε αυτό που όλοι ξέρουν (εκτός από το Δήμαρχο Λέσβου) ότι οι υπηρεσίες που έχουν σχέση με την αγροτική ανάπτυξη θα παραμείνουν στην Περιφέρεια και όχι στους Δήμους.  Υποσχέθηκε ότι θα κάνει προσπάθεια να αυξηθεί ο προυπολογισμός για τη δακοκτονία. Ανακοίνωσε παράταση 30 ημερών για τα Σχέδια Βέλτιωσης. Ακόμη  ο Σταθμός Γεωργικής Έρευνας στο Κάτω Τρίτος είπε ότι  θα ενταχθεί στο σχεδιασμό μικρών Ινστιτούτων ενώ όλοι ξέρουμε ότι θα γίνει παράρτημα του σταθμού της  Κρήτης....!!!!

Κατά τ' άλλα ήταν άλλη μια κυβερνητική επίσκεψη  που θύμιζε το κλασικό πανηγυράκι με τους τοπικούς άρχοντες να χαϊδεύουν τον Υπουργό.... δυστύχως για αυτούς οι αγανακτισμένοι τους χάλασαν λιγάκι την γκλαμουριά!!!!

Μοιράσου το άρθρο!