Πολιτική

23/01/2012 - 14:07

Βίντεο:Ομιλία Γαληνού για την Περιφερειακή Ανάπτυξη

Γαληνός προς Αθήνα και Βρυξέλες:

«Όταν εσείς κάνετε λάθη – εμείς τα πληρώνουμε»

Η  δίκαιη οργή του Λεσβιακού και Λημνιακού λαού, η αγανάκτηση που όλοι μας καθημερινά νοιώθουμε, εκφράστηκε ενώπιον της ολομέλειας του κοινοβουλίου από τον Σπύρο Γαληνό.

Ο Βουλευτής ν. Λέσβου εξέφρασε με παραστατικό τρόπο την αγωνία που καθημερινά ζούμε: «βλέπουμε την αναγκαία υποδομή, που είναι απαραίτητη για τη στοιχειώδη οικονομική λειτουργία, όπως τα τελωνεία, τις εφορίες, τις δημόσιες υπηρεσίες, να εξαφανίζονται κυριολεκτικά μπροστά από τα μάτια μας, να εγκαταλείπουν τις πόλεις της Λέσβου και της Λήμνου».

Ο κ. Γαληνός παραστατικά ανέδειξε την κεντρική αντίφαση της ακολουθούμενης πολιτικής τονίζοντας ότι περιμένουμε κι ελπίζουμε να μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία μέσα από την αναζωογόνηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας την προστιθέμενη αξία στην πρωτογενή παραγωγή και την αύξηση των εξαγωγών και την ίδια στιγμή από αυτούς τους ανθρώπους που περιμένουμε να κάνουν όλα αυτά τους στερείτε τα πάντα. Τους εξωθείτε να φύγουν. Παράγετε τις συνθήκες που οδηγούν στην Έξοδο του πληθυσμού και τονίζει ο κ. Γαληνός: «Μα, καλά ποιον περιμένετε να μείνει και να παράγει; Πώς θα γίνει η παραγωγή; Πώς θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη; Με φαντάσματα;»

Ο κ. Γαληνός παρουσίασε τα χάλια της διασύνδεσης των νησιών μας με την ηπειρωτική Ελλάδα.  Υπονομεύεται η οικονομική ανάπτυξη, η κάθε μορφής οικονομική δραστηριότητα, ακόμα και η ίδια η δυνατότητα διαβίωσης στα νησιά. Χαρακτηριστικά ο βουλευτής αναφέρθηκε στους κατοίκους της Λήμνου «που έρχονται από ανάγκη να δουν ένα γιατρό στην Αθήνα και μετά από δύο και τρεις ημέρες αναμονής στο Λαύριο, αναγκάζονται να καταθέσουν το μισθό τους ή τη σύνταξη του ΟΓΑ, προκειμένου να προμηθευτούν ένα εισιτήριο από την Ολυμπιακή και να επιστρέψουν στο νησί».

          Ιδιαίτερα καυστικός ο κ. Γαληνός αναφέρθηκε στους:  «λεβέντες που κάνουν το σχεδιασμό στα όμορφα γραφεία τους των Αθηνών ή στα ακόμα ομορφότερα των Βρυξελλών. Προσοχή στα λάθη! Γιατί όταν εσείς κάνετε λάθη, εμείς τα πληρώνουμε. Γιατί όταν ζεις και παράγεις δίπλα στη βαριά ανάσα της Τουρκίας, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη» .

Τέλος ο κ. Γαληνός απαίτησε για τους νησιώτες του Ανατολικού Αιγαίου, που αποτελούμε όριο και σύνορο της Ευρώπης, να υπάρξει ειδική μέριμνα, να υπάρξει τρόπος για αποτελεσματικότερη διαχείριση των όρων εξωτερικού εμπορίου ώστε να σταματήσει η συνεχόμενη θυματοποίησή μας από τις αστοχίες των ευρωπαϊκών αλλά και των εγχώριων πολιτικών.

Μοιράσου το άρθρο!