Πολιτική

25/04/2012 - 12:34

Βιογραφικά υποψηφίων Βουλευτών του συνδυασμού "Ανεξάρτητοι Ελλήνες" στη Λέσβο

yle="text-align:justify;"> 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ

 

 

 Μετά τον οριστικό σχηματισμό του ψηφοδελτίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Λέσβο, δημοσιοποιούμε σύντομο βιογραφικό σημείωμα ενός εκάστου υποψηφίου ώστε οι συμπολίτες μας να σχηματίσουν συνολική εικόνα της πρότασης του κινήματος.

Ο  Μανόλης   Αρμενάκας  γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το  1970  .

 Φοίτησε  στο Γενικό  Λύκειο Πλωμαρίου και  έπειτα στη Νομική  Σχολή  του δημοσίου Πανεπιστημίου «FEDERICO II» της  Νεάπολης Ιταλίας από  την  οποία αποφοίτησε   το 1997.

Τον  Μάιο  του 1999, ορκίσθηκε  Δικηγόρος  στο  Πρωτοδικείο Μυτιλήνης  και εδώ και  πολλά χρόνια είναι  Δικηγόρος παρ’ εφέτες.

Τον  Αύγουστο  του 1999  νυμφεύθηκε  με τη Μαρία  Εμμανουήλ Γάζηλα αγρότισσα, παραγωγό βιολογικού ελαιολάδου.

 Απέκτησαν τρείς  κόρες,  τη  Χιονία, την Ανθή-Χρυσοβαλάντη και  τη  Παντελίνα.

Έχει εργασθεί ως σερβιτόρος, μπάρμαν, αρτοποιός, ιεροψάλτης, έμπορος, μεταφραστής.

Μιλά  Αγγλικά  και  Ιταλικά  και  υπήρξε  ναυτοπρόσκοπος.

Είναι Πρόεδρος  του  Συλλόγου  Γονέων  και  Κηδεμόνων  του  Γ΄Δημοτικού  Σχολείου

και  Β΄ Νηπιαγωγείου  Πλωμαρίου, μέλος  του Αθλητικού Ομίλου  Πλωμαρίου, του Γ.Φ.Π.ΣΑιγαία  Πλωμαρίου, των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων  Πλωμαρίου, της  Πολιτιστικής  Εταιρείας Τρύγονα,

ιδρυτικό μέλος και  Πρόεδρος  του  Συλλόγου Ερασιτεχνών  Αλιέων-Ιδιοκτητών Σκαφών  Αναψυχής  και Φίλων Θαλάσσης  Πλωμαρίου  «Η Μπουνάτσα», μέλος  της Λέσχης Πλωμαρίου  και  φυσικά του  Δικηγορικού  Συλλόγου  Μυτιλήνης.

Τον ελεύθερο χρόνο του, μεταξύ άλλων, ταξιδεύει στη Λέσβο  με  το παραδοσιακό τρεχαντήρι  του.

Ο Σπύρος Γαληνός γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι γιός του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης και επί σειρά ετών βουλευτή νομού Λέσβου Μίμη Γαληνού. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γαλετάκη και έχουν δύο γιούς.

Επαγγελματικά ασχολήθηκε με επιχειρήσεις .  

Ανέπτυξε αθλητική δραστηριότητα ως κολυμβητής και ως παίκτης του πόλο στο ΝΟΜ. Αργότερα διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος του ΔΣ επί σειράν ετών.

Το 1990, το 1994 και το 1998 εξελέγη  Δημοτικός  Σύμβουλος  Μυτιλήνης. Το 2002 εξελέγη Νομαρχιακός  Σύμβουλος αναλαμβάνοντας καθήκοντα Αντινομάρχη.

Το 2009 εξελέγη βουλευτής Λέσβου,  Λήμνου και  Αι Στράτη.

 Η    δραστηριότητά του στη Βουλή,  αφορά τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο για το σύνολο του κυβερνητικού έργου και την υποβολή προτάσεων που πολλές φορές υιοθετήθηκαν, ιδίως για θέματα που αφορούν  τον νομό Λέσβου και το Βόρειο Αιγαίο συνολικά.   Συνολικά, μέσα σε  δυόμιση χρόνια υπέβαλε 580 αναφορές, ερωτήσεις και επερωτήσεις και εκφώνησε 68 ομιλίες στην Ολομέλεια και σε επιτροπές της Βουλής.

Για λόγους αρχής, αποποιήθηκε  των βουλευτικών προνομίων και της βουλευτικής ασυλίας,  

Είχε έντονη και ασυμβίβαστη Κοινοβουλευτική παρουσία στα κορυφαία θέματα που απασχόλησαν τη Βουλή, όπως η καταψήφιση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.

Μετά την καταψήφιση και του δευτέρου Μνημονίου, διεγράφη από τη ΝΔ.   Ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου και συνυπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» μαζί  με άλλα οκτώ, επίσης διαγραφέντα, κορυφαία στελέχη της ΝΔ.

   Η Στέλλα Καβαλέρου είναι Μηχανολόγος εργαλειομηχανών βιομηχανικής παραγωγής, απόφοιτος  του ΤΕΛ Μούδρου. Έγγαμη, μητέρα δύο παιδιών, από την Μύρινα, εγκατεστημένη στην Παναγία Λήμνου. Εργάστηκε ως ξενοδοχοϋπάλληλος στην μονάδα KAVEIRIA PALACE, υπάλληλος φαρμακείου, φύλακας αρχαιολογικού χώρου και εργάτρια γενικών καθηκόντων στο Δήμο Μούδρου. Ασχολήθηκε ως ερασιτέχνης ραδιοφωνική παραγωγός σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Η δράση της στα κοινά  υπήρξε ιδιαίτερα έντονη ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων Παναγιάς, κατά της τοποθέτησης του ραντάρ της πολιτικής αεροπορίας. Μια κινητοποίηση που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, μιας και το συγκεκριμένο ραντάρ παρά του ότι είχε φτάσει σχεδόν στο τέλος των εργασιών για την εγκατάσταση του, όχι μόνο δεν εγκαταστάθηκε αλλά απομακρύνθηκε και από την περιοχή Λήμνου. Υπήρξε πρόεδρος και γραμματέας του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου ΕΜΑΣ Παναγιάς αλλά και απλό μέλος για πάνω από 15 χρόνια. Είναι επίσης αντιπρόεδρος στον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Κοντοπουλίου. Τους τελευταίους 14 μήνες είναι άνεργη, έχοντας προσωπική πείρα των δυσκολιών που έφερε η οικονομική κρίση στην Ελληνική οικογένεια. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική επειδή πιστεύει ότι μόνο οι ενεργοί πολίτες μπορούν να δώσουν διέξοδο στα αδιέξοδα που και η ίδια βιώνει.

 Ο Αντώνης Καταχανάς είναι συνταξιούχος, παντρεμένος, πατέρας δύο γιών, μόνιμος κάτοικος Ερεσσού. Μεταξύ των υποψηφίων όλων των κομμάτων, είναι ο μοναδικός με μόνιμη διαμονή και δράση στο  τμήμα του νησιού δυτικά της Καλλονής. Το ενδιαφέρον του για τα κοινά ήταν και είναι έντονο και συνεχές.

Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Δυτικής Λέσβου, Πρόεδρος των Ερασιτεχνών Ψαράδων «Μινάβρα» και Γεν. Γραμματέας του Αθλητικού Ομίλου Παπανικολής.

Διετέλεσε για 20 χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού Ερεσσίων και  Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής. Ως συνδικαλιστής ήταν ταμίας του Σωματείου Αυτοκινητιστών Αθηνών. Επίσης, υπήρξε μέλος του ΔΣ του Δρακοπούλειου Ιδρύματος Αιμοδοτών του Ελλ. Ερυθρού Σταυρού και Γεν. Γραμματέας του ΑΟ Αγ. Δημητρίου.

Ο Γιώργος Κατζανός είναι επιχειρηματίας στον χώρο της παραγωγής ελαιολάδου και της λευκοσιδηρουργίας. Το 1992 εγκαταστάθηκε στη Μυτιλήνη, εγκαταλείποντας την υπηρεσία θαλάσσης μετά από πολυετή υπηρεσία στο Εμπορικό Ναυτικό. Το ενδιαφέρον του για τα κοινά και την ανάπτυξη του τόπου μας, τον έφερε στην Προεδρία των ιδιοκτητών Ελαιοτριβείων Λέσβου. Ο Γιώργος Κατζανός είναι παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών.

Μοιράσου το άρθρο!