Πολιτική

01/11/2012 - 13:48

Βουλευτής από την Ημαθία...ζητάει αποζημίωση για τους παραγωγούς στη Λέσβο λόγω δακοπροσβολής

Βουλευτής από την Ημαθία...ζητάει αποζήμιωση για τους παραγωγούς  στη Λέσβο λόγω δακοπροσβολής

Μερικές φορές οι Βουλευτές κάνουν τα πάντα ώστε να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους... Καλές οι ερωτήσεις στη Βουλή...

όταν όμως ένας Βουλευτής από την Ημαθία κάνει ερώτηση για τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου (με γλώσσα υπερβολής)  με βάση όσα του λένε τότε τι να σχολιάσουμε...

Ακολουθεί η ερώτηση:

 

Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ημαθίας και υπεύθυνου τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Κων/νου Γιοβανόπουλου για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου.

 

 

Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου ανέδειξε ο Βουλευτής Ημαθίας  και υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Κων/νος Γιοβανόπουλος  με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό μετά και  τη συνεργασία  που είχε με τον πολιτευτή του Κινήματος και πρόεδρο των ιδιωτών ελαιοτριβέων Λέσβου κ. Γεώργιο Κατζανό.

Τα ζητήματα που θέτει με την ερώτησή του ο κ. Γιοβανόπουλος και στα οποία καλείται να απαντήσει ο Υπουργός είναι πολλά,  σημαντικά , και ζητούν άμεσες λύσεις.

Μεγάλο πλήγμα έχουν δεχθεί οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου καθώς οι φετινοί ψεκασμοί κατά του δάκου της ελιάς ήταν περιορισμένοι, ελλιπείς ενώ έγιναν και με δραματική χρονική καθυστέρηση με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη δακοπροσβολή.  Έτσι εξαιτίας της ολιγωρίας της Πολιτείας να λάβει έγκαιρα τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα, τώρα δημιουργείται και ένα άλλο πρόβλημα καθώς οι ελαιοπαραγωγοί δεν έχουν καμία ενημέρωση για το αν και πότε θα αποζημιωθούν για τις ζημιές που έχουν πάθει καθώς και ποιο θα είναι το ύψος της αποζημίωσης.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα που τίθεται , αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχουν καταβληθεί ακόμα τα δεδουλευμένα για το 2011, στους εργάτες που  εργάστηκαν στο πρόγραμμα δακοκτονίας.

Επιστέγασμα της ανεύθυνης πολιτικής απέναντι στον αγροτικό κόσμο της ακριτικής και παραμεθόριας Λέσβου , ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό τον πρωτογενή τομέα στο νησί, είναι η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αγροτική οδοποιία , η οποία μπορεί να θεωρηθεί και ως η χειρότερη των νησιών του ανατολικού αιγαίου.  Καθυστερήσεις, ολιγωρίες και άλλα προσκόμματα έχουν καταστήσει ακόμη και κεντρικούς αγροτικούς άξονες μη προσβάσιμους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ακόμη περισσότερα προβλήματα στους αγροκτηνοτρόφους της περιοχής.

 

Μοιράσου το άρθρο!