Πολιτική

18/08/2014 - 21:20

Βουνάτσος παντού... Με τη βοήθεια της Παναγίας

style="text-align: justify;"> 
Την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014, ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Μήθυμνας, Ιγνάτη Χατζηχρήστο και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας, Θεολόγου Κλεάνθη, παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Πέτρα ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μηθύμνης, κ.κ. Χρυσοστόμου.  Κατόπιν επισκέφθηκε την έκθεση αντιγράφων έργων του μεγάλου λαϊκού μας ζωγράφου Θεόφιλου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Στέγης Θεοφίλου, η οποία έκθεση είχε ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Λεσβιακού Καλοκαιριού του Δήμου Λέσβου, στο κτίριο του παλαιού  Ελαιοτριβείου – Σαπωνοποιείου «Ελευθεριάδη» της Δημοτικής Κοινότητας Πέτρας, που μετατράπηκε σε Κέντρο Πολυδραστηριότητας και εγκαινιάσθηκε πρόσφατα από το Δήμαρχο Λέσβου, παρουσία των τοπικών αρχών και κατοίκων της περιοχής.  
Την Παρασκευή 15 Αυγούστου  2014, ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, Προκόπη Γυμνάγο, παρέστη στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Αγιάσου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου, καθώς και στην περιφορά της θαυματουργού εικόνας πέριξ του Ναού.
Το Σάββατο 16 Αυγούστου, το βράδυ ο κ. Βουνάτσος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καλλονής, Δημήτρη Ζαφειρίου, παραβρέθηκε στη Γιορτή Ανταμώματος των Καλλονιατών, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, που διοργάνωσε ο Σύλλογος των εν Αθήναι Καλλονιατών και ο Σύλλογος Φίλων Α.ΕΛ.Κ. Αθήνας, παρουσία και του Προέδρου της Α.Ε.Λ.Κ., Νίκου Μιχαλάκη.
Την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014, το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.ΠΑ.Λ. Μυτιλήνης, ο Δήμαρχος παρακολούθησε την εκδήλωση με τίτλο: «Βραδιές Χορωδιακού Τραγουδιού», που οργάνωσε η χορωδία Μυτιλήνης «Νίκος Σκαλκώτας», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και με τη χρηματοδότηση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της Θερινής Ακαδημίας Χορωδιακής Μουσικής Βορείου Αιγαίου.
Στην εν λόγω εκδήλωση συμμετείχαν οι χορωδίες του Συλλόγου Γυναικών Παμφίλων, Animato, Παγγεραγωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου και «Νίκος Σκαλκώτας». Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες και χάρισε στον Πρόεδρο της χορωδίας Μυτιλήνης «Νίκος Σκαλκώτας» αναμνηστικά δώρα, τιμώντας έτσι την διακεκριμένη παρουσία τους στη Λέσβο, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Συνεχάρη επίσης και την επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Nebraska – Linkoln των Η.Π.Α., Dr. Therees Tkach Hibbard, η οποία συμμετείχε ως επιμορφώτρια στο σεμινάριο για μαέστρους και καθηγητές μουσικής σε νέες μεθόδους Διεύθυνσης ορχήστρας, που λειτούργησε στο πλαίσιο της Θερινής Ακαδημίας Χορωδιακής Μουσικής Βορείου Αιγαίου, προς την οποία προσέφερε επίσης τιμητικά δώρα.
 
                      
 

Μοιράσου το άρθρο!