Πολιτική

11/06/2021 - 16:05

Ξεφύγαμε.... Μετά μουσικής η οργή του Δήμου Δυτικής Λέσβου για τον Βουλευτή Λέσβου Χ. Αθανασίου

Καμία τύχη για αυτό το νησί....

Η χθεσινή είδηση ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου αποκτά Μουσικό Σχολείο αντί να είναι είδηση χαράς έγινε είδηση πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου κατά του Χ. Αθανασίου γιατί ο τελευταίος ανακοίνωσε πρώτος την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου την ημέρα της απεργίας των δημοσιογράφων και  επειδή στην ανακοίνωσή του δεν αναφέρει τις ενέργειες του Δήμου Δυτικής Λέσβου.... αλλά τις ενέργειες του  "Προέδρου της ΔΑΚΕ καθηγητών  κ. Βαρελτζή" .... που είναι "δραστήριος και αποτελεσματικός" ...

 

Στη Λέσβο του 2021 όλα αυτά... 

 

Η οργισμένη η αντίδραση του Δήμου Δυτικής Λέσβου:

Η  δημοτική αρχή του Δήμου Δυτικής Λέσβου καταγγέλλει την απρέπεια του τέως Υπουργού και  Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος με πρακτικές παλαιοκομματισμού επιχειρεί μπροστά σε ένα τόσο σημαντικό για την κοινωνία θέμα, την επικείμενη ίδρυση του Μουσικού Σχολείου Δυτικής Λέσβου, να καπηλευτεί τις ενέργειες και το έργο άλλων. 

Η παρούσα δημοτική αρχή, έχει αποδείξει ότι είναι ανεξάρτητη και πως δεν έχει καμία ανάγκη από αυτόκλητους πάτρωνες.

Στην περίπτωση δε της επικείμενης ίδρυσης του Μουσικού Σχολείου στη Δυτική Λέσβο -όπου ο περί ου ο λόγος αυτόκλητος «πάτρωνας» διάλεξε μάλιστα σε ημέρα Απεργίας των ΜΜΕ να ανακοινώσει… ο ίδιος την εξέλιξη μίας υπόθεσης που τρέχουν με επιτυχία άλλοι- η δημοτική αρχή, όχι απλά αμφισβητεί, αλλά διαψεύδει κατηγορηματικά την όποια -παρουσιαζόμενη από τον ίδιο- ως «παρέμβασή» του.

Εξάλλου η δημοτική αρχή, είχε φέρει προ δύο εβδομάδων προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο τη δέσμευση του ποσού των 120.000 ευρώ για το Μουσικό Σχολείο, αλλά είναι πιθανό ο τέως Υπουργός να μη γνώριζε για την εξέλιξη αυτή πριν πληροφορηθεί για την επικείμενη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ και σπεύσει να ανακοινώσει ο ίδιος την θετική εξέλιξη. 

Η ανακοίνωση του τέως Υπουργού για το θέμα της ίδρυσης Μουσικού Σχολείου στη Δυτική Λέσβο, καταγγέλλεται όμως από τη δημοτική αρχή και ως μία ωμή απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της, παρά ως μία ανακοίνωση που θα δημοσίευε την χαρμόσυνη εξέλιξη για τους μαθητές της Δυτικής Λέσβου. Αποτελεί δε, ενδεικτική της λειτουργίας του τέως Υπουργού και του περιβάλλοντός του και κρίνεται από τους πολίτες που έχουν σιχαθεί το… «κατόπιν ενεργειών μου», πόσο μάλλον όταν εν προκειμένω δεν υπάρχουν καν… «ενέργειες»!

ΥΓ: Η επιμονή του κ. Αθανασίου να αλώσει ανεπιτυχώς εδώ και καιρό τη δημοτική αρχή του Δήμου Δυτικής Λέσβου, του προκαλεί πια φανερό εκνευρισμό και τον εξωθεί στο να εκφράζει αυθεντικά τα αισθήματά του για τον Δήμο που υποτίθεται ότι νοιάζεται για την ευημερία του.

Αφού το ύφος της ανακοίνωσής του είναι εντελώς απαξιωτικό, εξαφανίζοντας τεχνηέντως τον Δήμο και τον Δήμαρχο από την όποια αναφορά και εμφανίζοντας τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, αρμοδίου για θέματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ενεπλάκη στο θέμα του Μουσικού Σχολείου, όχι με την (εκλεγμένη) ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, αλλά ως «Προέδρου της ΔΑΚΕ»! Και είναι ένα ύφος που δεν συνάδει με αυτό της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένα ύφος που δεν συναντήσαμε ούτε κατά διάνοια ερχόμενοι σε επαφή με την καθ΄ ύλην αρμόδια για το επίμαχο θέμα, ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία για την ιστορία ήταν και αυτή που έκανε αποδεκτό το αίτημα για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου και την ευχαριστούμε θερμά. 

Μοιράσου το άρθρο!