Πολιτική

15/01/2015 - 17:50

"Ξέχασαν" τους εργαζόμενους στη δακοκτονία - Ανακοίνωση ΚΚΕ Λέσβου

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ

Εγκαταλειμμένοι στο έλεος της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης

Στο έλεος της άθλιας και ανάλγητης αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στην αδιαφορία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που σφυρίζει αδιάφορα, υλοποιώντας τους στόχους και τις πολιτικές της κυβέρνησης, βρίσκονται εγκαταλειμμένοι οι αγροτο-εργάτες που δούλεψαν στη δακοκτονία από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη.

Αυτοί οι εργαζόμενοι πέρασαν κουτσά-στραβά, με ψίχουλα τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αφού πληρώθηκαν μόνο ένα μεροκάματο και το δώρο αντί τα υπόλοιπα 19 μεροκάματα που περίμεναν για να εξοφληθούν. Δηλαδή δεν έχουν πληρωθεί τα 2/3 των ημερομισθίων που έχουν εργαστεί, αφού η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια δεν έχουν καταβάλει τα οφειλόμενα στην εταιρεία που είχε αναλάβει τη δακοκτονία. Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση έχουν αντιταχθεί στο να ανατεθεί η δακοκτονία σε εργολάβο και ζητούν να γίνεται από την Περιφέρεια όπως γινόταν παλαιότερα.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στη δακοκτονία δεν είναι ούτε βιομήχανοι, ούτε τραπεζίτες, αλλά φτωχοί αγροτο-εργάτες  που βρίσκονται σε ακραία οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού, αποδεχόμενοι στην ανάγκη ακόμα και τα πετσοκομμένα μεροκάματα των νέων συλλογικών συμβάσεων.

Επίσης να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση για τη δακοκτονία από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης μειώθηκε σταδιακά φτάνοντας στο 1.2 εκατομμύρια από 2.7 εκατομμύρια ευρώ που ήταν παλαιότερα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα του αποτελέσματος σε επάρκεια συνεργείων και συχνότητας ψεκασμών.  

Επειδή, ως Λαϊκή Συσπείρωση προβλέπουμε, ότι με τη  λογική των αρμοδίων (Κυβέρνησης και Περιφέρειας) οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να εξοφληθούν ούτε πριν τις εκλογές αλλά ούτε καν σύντομα και μετά τις εκλογές ΖΗΤΟΥΜΕ:

  • Επιτέλους να σταματήσει η αναλγησία και η υποκρισία της Κυβέρνησης και  της Περιφέρειας και να πληρώσουν άμεσα τους  εργαζόμενους της δακοκτονίας  που δε ζητάνε τίποτα περισσότερο από τα δεδουλευμένα μεροκάματά τους.
  • Απευθύνεται στους εργαζόμενους που συμμετείχαν στη δακοκτονία και τους καλεί να διεκδικήσουν δυναμικά την αποπληρωμή των ημερομισθίων που εργάσθηκαν και παράλληλα να βγάλουν  τα αναγκαία συμπεράσματα από τις πολιτικές που εφαρμόζονται και στον αγροτικό τομέα εν όψει μάλιστα των εκλογών της 25ης  Ιανουαρίου 2015, στηρίζοντας το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που στέκεται αταλάντευτα και αγωνιστικά στο πλευρό τους.

15 ΓΕΝΑΡΗ 2015

 

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μοιράσου το άρθρο!