Πολιτική

16/05/2019 - 16:49

Ξεκινάει η γραμμή Πειραιάς-Μεστά-Σιγρί. Δήλωση Σ. Ζαφείρη

Από το Σάββατο 15/6/2019 και κάθε Σάββατο έως 7/9/2019, θα δρομολογηθεί το Νήσος Χίος από Πειραιά για Μεστά Χίου και Σίγρι.

Την έναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει το Σίγρι με τον Πειραιά, χαιρετίζει με δήλωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Στρατής Ζαφείρης, τονίζοντας πως «η σύνδεση αυτή σε μόνιμη βάση θα δημιουργήσει το αναπτυξιακό υπόβαθρο και προοπτικές για ολόκληρη τη Δυτική Λέσβο και το νέο Δήμο.

Ευχή όλων μας είναι πολύ σύντομα να λειτουργεί η γραμμή αυτή, και για όλο το χρόνο, και να αυξηθεί το μεταφορικό της έργο, ώστε να είναι απαραίτητες και περισσότερες της μίας συνδέσεις εβδομαδιαίως».


«Όπως έγινε γνωστό, απ’ τα μέσα του επόμενου μήνα, και για όλη τη θερινή περίοδο, η εταιρεία ’’Blue Star’’ κάθε Σάββατο θα συνδέει τον Πειραιά με τα Μεστά της Χίου και το Σίγρι, δίνοντας τη δυνατότητα στο ντόπιο και στον επισκέπτη της Λέσβου, σε λιγότερο από εννιά ώρες να έχει φτάσει στο νησί μας»,

ανέφερε ο κ. Ζαφείρης προσθέτοντας ότι «με τη γραμμή αυτή γίνεται στην πράξη ένα σημαντικότατο βήμα για την εξωστρέφεια της Δυτικής Λέσβου κι ανοίγουν καινούργιοι ορίζοντες για τη μεταφορά επιβατών, πρώτων υλών και προϊόντων, από και προς το Σίγρι. Είναι προφανές πως με την ολοκλήρωση και του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, μειώνονται οι χρόνοι κι οι αποστάσεις και δημιουργούνται νέα δεδομένα για το νέο Δήμο Δυτικής Λέσβου, που θα βρεθεί σε σαφώς πλεονεκτικότερη θέση απ’ αυτή που βρίσκεται σήμερα η περιοχή».
 

 

Υπενθυμίζουμε ότι για το θέμα είχε γράψει το Lesvosnews.net στις 19 Δεκεμβρίου !!!

Μοιράσου το άρθρο!