Πολιτική

13/06/2021 - 06:54

Ξεκίνησαν τα spoil μπροστά στο 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στην Πλατεία Σαπφούς!

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ για το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. 

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσικό πρόγραμμα από το "Ξεκούρδιστο Μήλο" το οποίο ξεσήκωσε τον κόσμο που βρέθηκε στην πλατεία Σαπφούς. 

 

Ακολούθησε ομιλία από τον Δημήτρη Ευσταθίου, Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Λέσβου της ΚΝΕ ο οποίος έκανε μια μικρή παρουσίαση του περιεχομένου του φετινού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου. Κάλεσε τους νέους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του, τονίζοντας:  

"Όλοι εμείς που έχουμε κοινές ανησυχίες, κοινές αγωνίες, μεγάλα όνειρα για το μέλλον, ένα μέλλον που δε σκοπεύουμε να χαρίσουμε, έχουμε πολλούς λόγους να συναντηθούμε στο Διήμερο της ΚΝΕ με χιλιάδες άλλους νέους σαν εμάς. Που προσπαθούμε να την παλέψουμε κάθε μέρα, δίνοντας ο καθένας μας την προσωπική του μάχη στη δουλειά, για να περάσει το μάθημα, για να είναι καλά στην υγεία του. Όμως, σε αυτές τις καθημερινές μάχες που δίνουμε, γινόμαστε πιο δυνατοί όταν συναντιόμαστε όλοι μαζί για τα μεγάλα ζητήματα που μας ενώνουν, για να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, για να πάρουμε ένα πτυχίο που θα είναι μόνη προϋπόθεση για δουλειά, να έχουμε ένα σχολείο να μορφώνει πραγματικά και όχι να είναι αρένα ανταγωνισμού, για μια ζωή με δικαιώματα.  

Πολλοί αναρωτιούνται: Και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς;  

Μπορούμε να κάνουμε πολλά! Δεν είναι στο χέρι τους, είναι στο δικό μας!  

Το σύστημα που ζούμε δεν μπορεί να λύσει τα αδιέξοδα του.  

Μπορούμε εμείς να το ανατρέψουμε!  

Το Διήμερο μας λοιπόν, είναι μια μικρή εικόνα, από το πως θα είναι ο κόσμος που θα χτίσουν οι λαοί στο μέλλον. Ένας κόσμος που δε θα έχει χώρο για πολέμους, εκμετάλλευση, φτώχια και προσφυγιά. Ένας κόσμος που τα όνειρα των νέων θα γίνονται πραγματικότητα. Για αυτόν τον κόσμο παλεύει η ΚΝΕ και το ΚΚΕ σήμερα. "

 

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ρεμπέτικο γλέντι με τους Rebetels. 

 

Οι δεκάδες νέοι που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία μικρή γεύση από τη μουσική συγκροτημάτων που θα συμμετέχουν και στις εκδηλώσεις του Διημέρου στο Άλσος Τσαμάκια, στη Μυτιλήνη 9-10-11 Ιούλη. 

Μοιράσου το άρθρο!