Πολιτική

24/12/2021 - 10:53

Ξεκίνησε η κατασκευή του ανοιχτού κολυμβητηρίου Μυτιλήνης - Δηλώσεις Αντιδημάρχου

Μετά από δέκα χρόνια διεκδικήσεων και πέντε χρόνια που εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, χθες ξεκίνησε να υλοποιείται ένα σημαντικό έργο για το νησί της Λέσβου, το ανοιχτό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων στα Θέρμα της Λέσβου. Τη χρηματοδότηση του έργου με 5 εκατομμύρια ευρώ είχε εξασφαλίσει ο πρώην δήμαρχος Λέσβου, ενώ το έργο «ωρίμασε» δημοπράτησε και ξεκίνησε η νυν δημοτική αρχή Μυτιλήνης πλέον.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Στρατής Τζιμής το έργο έχει χρονοδιάγραμμα παράδοσης 24 μήνες αλλά σύμφωνα με τα όσα του μετέφερε η εταιρία που έχει αναλάβει την κατασκευή του θα έχει ολοκληρωθεί σε 1,5 χρόνο.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο για το νησί της Λέσβου καθώς το 2010 που σταμάτησε να λειτουργεί το κλειστό κολυμβητήριο στο λιμάνι της Μυτιλήνης  όταν η Επιτροπή Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων Νομού Λέσβου, διαπίστωσε σοβαρά προβλήματα στατικότητας, η έλλειψη σε χώρους άθλησης στο υγρό στοιχείο ήταν μεγάλο πλήγμα για πολλά ναυταθλητικά σωματεία στα οποία αθλούνταν εκατοντάδες παιδιά από όλο το νησί, και πολλά από αυτά με μεγάλες διακρίσεις σε αγώνες διεθνούς εμβέλειας.

πηγη: https://www.ertnews.gr/ /  Μυρσίνη Τζινέλλη

Μοιράσου το άρθρο!