Πολιτική

30/06/2020 - 13:20

Ξεκίνησε το μεγάλο έργο στη Λαγκάδα - Υπομονή δύο χρόνια...

Επίσκεψη Δημάρχου και Προέδρου ΔΕΥΑΛ

 Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Γιώργο Φλώρο, επισκέφθηκε σήμερα τον χώρο από όπου ξεκίνησε το μεγάλο έργο αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων υδάτων στη Λαγκάδα. Οι πρώτες εργασίες γίνονται στα Νταμάρια, στην έξοδο της πόλης, με την κατασκευή αναβαθμών για την ανάσχεση των νερών, προτού αυτά οδηγηθούν στο νέο αγωγό που θα διασχίζει υπογείως τις οδούς Αεροπόρου Γιανναρέλλη και Βουρνάζων.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε λεπτομερώς  από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ και από τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΛ, Παρασκευά Φυντανή, σχετικά με το σχέδιο των εργασιών όσο και για το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής του.

Το έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, θα εκτελείται τμηματικά με χρονικό περιθώριο περάτωσης του κάθε τμήματος 2-3 μηνών.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης δήλωσε ότι το συγκεκριμένο έργο, που ήταν και προεκλογική δέσμευση να εκτελεστεί, είναι επιβεβλημένο για τη δημόσια ασφάλεια και την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων με το οδόστρωμα. Τόνισε ότι θα υπάρξει κάθε δυνατή στήριξη στους επαγγελματίες της περιοχής, που έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την αποκοπή από την κυκλοφορία τμημάτων του δρόμου όπου δραστηριοποιούνται. «Στόχος μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, «είναι η παρούσα Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην εκτέλεση όλων των μεγάλων έργων που χρειάζεται η πόλη μας. Μάλιστα, θα ξεκινήσει άλλο ένα μεγάλο έργο που αφορά στον βιολογικό της Νότιας Πόλης. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν τα έργα της οικιστικής ανάπλασης της Μυτιλήνης, που θα συμβάλουν σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη».

Μοιράσου το άρθρο!