Πολιτική

19/09/2011 - 15:19

Ξεκίνησε την Κυριακή 18 Σεπτ. η νέα προσκοπική χρονιά

Ξεκίνησε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και επίσημα από τη Μυτιλήνη η φετινή προσκοπική περίοδος. Λυκόπουλα, Πρόσκοποι και Ανιχνευτές ξεκίνησαν ξανά να παίζουν το προσκοπικό παιχνίδι. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός και ακολούθησαν οι πρώτες συγκεντρώσεις των προσκοπικών τμημάτων. Παρών στην τελετή και ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος που ευχήθηκε στους παρόντες ανήλικους και ενήλικες Προσκόπους, σε γονείς και φίλους της Κίνησης που παραβρέθηκαν για την καινούργια Προσκοπική χρονιά.

Την Κυριακή και κάθε Κυριακή στην Προσκοπική Εστία στα Τσαμάκια της Μυτιλήνης λειτουργεί το 2ο Σύστημα Προσκόπων Μυτιλήνης αλλά και το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης που φέτος εκτός από αγέλη λυκοπούλων διαθέτει και ομάδα Προσκόπων. Ας σημειωθεί εδώ ότι το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων ο λειτουργεί προσωρινά στα Τσαμάκια λόγω των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στην Εστία του Συστήματος στο Μακρύ Γυαλό

Το  Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ), ιδρύθηκε το 1910 και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία που περιλαμβάνει την υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, την αυτενέργεια και αυτοεκπαίδευση.

Σε όλο το νησί σε πέντε Προσκοπικά Συστήματα σε σύγχρονες υποδομές και με σύγχρονα εκπαιδευμένους βαθμοφόρους παιδιά και ενήλικες θα ξετυλίγουν το κουβάρι της μοναδικής Προσκοπικής εκπαίδευσης που αν μη τι άλλο δημιουργεί σχέσεις ζωής και αναμνήσεις μοναδικές.

Επίσης στην Καλλονή λειτουργεί το 4ο Σύστημα Προσκόπων Καλλονής, στο Μόλυβο  το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας και στο Πλωμάρι το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πλωμαρίου..

Στο κάθε Σύστημα λειτουργεί Αγέλη Λυκοπούλων (παιδιών ηλικίας μαθητών έως και Ε Δημοτικού), Προσκόπων (νέων ηλικίας ΣΤ΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου) και Ανιχνευτών (εφήβων ηλικίας μαθητών Λυκείου).

Μοιράσου το άρθρο!