Πολιτική

24/02/2020 - 08:59

Ξεσηκωμός! Να μην αφήσουμε να γίνει το νησί μας φυλακή προσφύγων και μεταναστών όπως θέλουν κυβέρνηση - ΕΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤOΜΕAΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

Είναι απάνθρωπη και ταυτόχρονα επικίνδυνη η επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ να φτιάξει νέο κλειστό κέντρο φυλακή στο νησί μας.

Αυτές οι κινήσεις δεν είναι ουρανοκατέβατες, είναι συνέχεια των επιδιώξεων της ΕΕ και της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που έχει υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί στο ακέραιο η σημερινή της ΝΔ.

Καλούμε όλους τους νέους σε κάθε χώρο, φοιτητές, μαθητές εργαζομένους να οργανώσουμε τώρα τη μαζική, μαχητική απάντηση μας για να ματαιώσουμε αυτά τα σχέδια. Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να πάρει μέτρα άμεσου απεγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών προς την ηπειρωτική Ελλάδα σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους, να αποσύρει την υπογραφή της από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Αυτή η λύση είναι προς όφελος τόσο του ντόπιου λαού όσο και των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών.

Αν πράγματι η κυβέρνηση της ΝΔ ενδιαφερόταν για την καθημερινότητα μας, ας έφτιαχνε τα σχολεία μας, ας έφτιαχνε γήπεδα για να αθλούμαστε, ας έφτιαχνε εστίες για να μένουν οι εκατοντάδες φοιτητές που σπουδάζουν εδώ. Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους, είναι κατατρεγμένοι γιατί το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τα δικά τους σχολεία, τα δικά τους γήπεδα, τις δικές τους εστίες, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους εξαιτίας της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Καμία ανοχή στις ρατσιστικές ακροδεξιές φωνές που θέλουν να βλέπουμε ως εχθρό τον πρόσφυγα και μετανάστη για να κρύψει αυτούς που πραγματικά ευθύνονται τόσο για τα δικά μας προβλήματα όσο και για των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών.

Δεν θα ανεχτούμε να γίνει το νησί μας μόνιμος χώρος φυλάκισης προσφύγων και μεταναστών.

Τώρα οργανώνουμε την πάλη μας, με μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις ώστε:

  • Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο hotspot. Να πάρει η κυβέρνηση πίσω η κυβέρνηση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες δομές.
  • Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα.
  • Να αποσύρει η κυβέρνηση την υπογραφή της από συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να καταργηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου.

Μοιράσου το άρθρο!