Πολιτική

29/12/2020 - 16:43

Υπερψηφίστηκε ο δεύτερος προϋπολογισμός του Δήμου Δυτικής Λέσβου που αγγίζει τα 29 εκ. ευρώ.

Σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπερψηφίστηκε ο δεύτερος προϋπολογισμός του Δήμου Δυτικής Λέσβου που αγγίζει τα 29 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Αλάνη ο δεύτερος προϋπολογισμός του Δήμου Δυτικής Λέσβου είναι αυξημένος κατά 8 περίπου εκ. ευρώ σε σχέση με τον περσινό, τον πρώτο δηλαδή και «ιδρυτικό» προϋπολογισμό του νεοσύστατου Δήμου.

Εξέλιξη που σύμφωνα με τη δημοτική αρχή αποτυπώνει και σε αριθμούς πια το ότι πλέον ο Δήμος Δυτικής Λέσβου «πάτησε» δυνατά και προχωρά σταθερά μέχρι να αποβάλλει οριστικά την ταμπέλα του «νεοσύστατου».

Σε μία ειδικότερη ανάλυση του προϋπολογισμού, αξιοσημείωτο θεωρείται πως η δημοτική αρχή κατάφερε να εξασφαλίσει ρευστότητα ύψους 4 περίπου εκ. ευρώ, που προκύπτει από τα αποθεματικά του Ταμείου αλλά και από τα ενταγμένα έργα.

Ακόμη στο σύνολο των 29,1 εκ. ευρώ, ενυπάρχουν 7,5 εκ. ευρώ από Τακτικά Έσοδα και 9 εκ. ευρώ από Έκτακτα καθώς και 2,3 εκ. ευρώ παρελθόντων ετών. Στην αποτύπωση των αριθμών και στη σύγκρισή τους με τους περσινούς, ο Αντιδήμαρχος κ. Αλάνης αναδεικνύει την επιτυχία της δημοτικής αρχής να καταφέρει να αυξήσει την «εισπραξιμότητα» του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στάθηκε στην περσινή του δήλωση, όταν και το δημοτικό συμβούλιο ετοιμαζόταν να ψηφίσει τον πρώτο προϋπολογισμό του Δήμου Δυτικής Λέσβου: «Πέρυσι όταν κυριολεκτικά δουλεύαμε επάνω σε πάγκους και σε υπό κατασκευή κτήρια, εμφανίσαμε έναν προϋπολογισμό που μπορεί να φαινόταν χαμηλός, αλλά ήταν σε κάθε περίπτωση ρεαλιστικός και στη βάση της ίδρυσης του νέου μας δήμου. Η δέσμευσή μας από τότε ήταν πως ο επόμενος προϋπολογισμός, αυτός που ψηφίσαμε τώρα θα ήταν εκείνος που θα αποτύπωνε πιο χαρακτηριστικά την δουλειά μας και την αναπτυξιακή μας κατεύθυνση. Η αύξηση του προϋπολογισμού κατά 8 εκ. ευρώ με αναπτυξιακά έργα που ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ και μάλιστα σε μία περίοδο πανδημίας και πλείστες γραφειοκρατικές και οικονομικές δυσχέριες, είναι μια επιβεβαίωση της καλής μας δουλειάς και δείχνει συνέπεια λόγων έργων της δημοτικής μας αρχής».

 

Μοιράσου το άρθρο!