Πολιτική

23/03/2019 - 06:12

Yπέβαλε την παραίτησή του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κατζανός

-Δεν θέλω να υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι κινούμαι και εργάζομαι για αλλότριους σκοπούς. -Σ. Γαληνός: «Δεν επιθυμώ να κάνω αποδεκτή την παραίτησή του, αν επιμείνει στην απόφασή του, θα αναγκαστώ να κάνω ορισμένες αλλαγές στο σχήμα της Δημοτικής Αρχής».


Την παραίτησή του στη διάθεση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού υπέβαλε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κατζανός, ο οποίος είναι και επισήμως πλέον υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Επανεκκίνηση» του Κώστα Αστυρακάκη για το Δήμο Μυτιλήνης.
Αναφερόμενος στους λόγους της παραίτησής του, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να σχολιάζεται το γεγονός ότι είναι ενεργό μέλος της Δημοτικής Αρχής και χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για προεκλογικούς σκοπούς: «Το αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Λέσβου, έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και μεγάλο φάσμα ευθυνών. Συγκεκριμένα, είμαι αντιδήμαρχος Καθαριότητας, αντιδήμαρχος Αγιάσου Ευεργέτουλα Πολιχνίτου και αντιδήμαρχος Αυτεπιστασίας για τη βορειοδυτική Λέσβο.

Τις τελευταίες ημέρες, όταν έγινε γνωστό ότι επιθυμώ να είμαι υποψήφιος με τον Κώστα Αστυρακάκη, ορισμένοι καλοπροαίρετοι συμπολίτες μας, θέλησαν να σχολιάσουν το γεγονός, αναφέροντας ότι θα χρησιμοποιήσω τις ιδιότητές μου στη Δημοτική Αρχή για ρουσφέτια και προεκλογική εκδούλευση, για να εξασφαλίσω ψήφους. Όλα αυτά δεν με αγγίζουν. Οι πολίτες αν με ψηφίσουν, θα με ψηφίσουν αποκλειστικά για το έργο και την προσπάθειά μου την τελευταία πενταετία στο Δήμο και για τίποτε άλλο. Έθεσα την παραίτησή μου στη διάθεση του δημάρχου, επειδή δεν θέλω να υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι κινούμαι και εργάζομαι για αλλότριους σκοπούς».

Σχολιάζοντας την απόφαση του Γιώργου Κατζανού να παραιτηθεί, ο δήμαρχος Σπ. Γαληνός τόνισε μεταξύ άλλων, ότι δεν επιθυμεί να την κάνει αποδεκτή. Αν, όμως, επιμείνει, θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να φύγει από τη θέση του ο Γ. Κατζανός. Αποτελεί ένα σημαντικό στέλεχος της Δημοτικής Αρχής. Δεν επιθυμώ να κάνω αποδεκτή την παραίτησή του, που δεν θέλησα ακόμη ούτε να τη διαβάσω. Φυσικά αν επιμείνει στην απόφασή του τις επόμενες ημέρες, θα αναγκαστώ να κάνω ορισμένες αλλαγές στο σχήμα της Δημοτικής Αρχής.

Για την παρούσα Δημοτική Αρχή τίποτα δεν έχει τελειώσει. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ως το τέλος, με στόχο να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα έργα και τις δράσεις που ξεκινήσαμε το προηγούμενο διάστημα».

Αναφερόμενος ο δήμαρχος Λέσβου στις υποψηφιότητες για τις εκλογές και το τοπίο που διαμορφώνεται για το Δήμο Μυτιλήνης, εξέφρασε την υποστήριξή του στην προσπάθεια του Κώστα Αστυρακάκη και του Γιώργου Κατζανού, αναφέροντας ότι είναι η πιο αξιόλογη ομάδα από τις μέχρι στιγμής υποψηφιότητες που έχουν εμφανιστεί για το Δήμο Μυτιλήνης. 

«Ο Κώστας Αστυρακάκης και ο Γιώργος Κατζανός, έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους όλα αυτά τα χρόνια που προσφέρουν σε νευραλγικούς τομείς στο Δήμο Λέσβου. Επιπλέον, πλαισιώνονται από μια ομάδα νέων και ικανών καταξιωμένων ανθρώπων της τοπικής μας κοινωνίας, μακριά από πολιτικά στεγανά και κομματικές αγκυλώσεις».

 

πηγη: εφημεριδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!