Πολιτική

17/05/2021 - 12:59

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Β. Αιγαίου και της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ».

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης εκ μέρους της Περιφέρειας και η Πρόεδρος του παραρτήματος Ν. Λέσβου της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή» κα Αγγελική Κρικλάνη, λαμβάνοντας υπ’ όψη την αρνητική επιρροή που  έχουν δεχθεί οι περισσότερες οικογένειες, εξ’ αιτίας της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, δεσμεύτηκαν να προβούν σε συντονισμένες ενέργειες στα πεδία της παροχής βοήθειας και αλληλεγγύης.

 

Συναποφάσισαν και δεσμεύτηκαν  να συνεργαστούν για την υποβολή σχετικών προτάσεων και την υλοποίηση προγραμμάτων στον τομέα της Κοινωνικής φροντίδας, προαγωγής υγείας και παρέμβασης,  για την προστασία και υποστήριξη των γυναικών, παιδιών και των οικογενειών που έχει πληγεί η λειτουργικότητά τους και την από κοινού υποστήριξη των δομών του Συλλόγου.

Να αξιοποιήσουν τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ήδη « η Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών», υπό το θεσμικό και συντονιστικό ρόλο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για το σκοπό αυτό. Σχετικά αποφασίστηκε η ενίσχυση των δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης για θέματα κακοποίησης-παραμέλησης, οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και η ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και εμπειριών.

 

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης  μετά την υπογραφή του Μνημονίου δήλωσε :

 

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με «την Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών» για να προσφέρουμε την ουσιαστική βοήθεια που έχουν ανάγκη οι οικογένειες, Γυναίκες και τα παιδιά , της Περιφέρειάς μας,  στην παρατεταμένη περίοδο δυσκολιών που διανύουμε. Αναλαμβάνουμε να προσφέρουμε συντονισμένα από κοινού όλες τις απαραίτητες δράσεις φροντίδας, προαγωγής υγείας και κάθε είδους παρέμβασης. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια και  όπου  θα υπάρξει ανάγκη».

Η Πρόεδρος του παραρτήματος Λέσβου κα Αγγελική Κρικλάνη, από πλευράς της Πανελλαδικής Οργάνωσης «Παναθηναϊκή» εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Περιφερειάρχη για την έναρξη της συνεργασίας , υπογραμμίζοντας πόσο «σημαντική είναι για την επίτευξη των κοινών στόχων, που θα προσφέρουν ανακούφιση σε μέλη της κοινωνίας μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβλήματα.» .

Μοιράσου το άρθρο!