Πολιτική

11/03/2014 - 14:43

Υπογραφή σύμβασης για την παράκαμψη Κεραμειών-Καρίνης

style="text-align: justify;"> 
Παρουσία εκπροσώπου της εργολήπτριας εταιρείας και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, υπέγραψε σήμερα το πρωί στο γραφείο του την σύμβαση του έργου της Παράκαμψης Κεραμειών-Καρίνης, συνολικού προϋπολογισμού 8.436.667 ευρώ. 
 
Το έργο της Παράκαμψης Κεραμειών-Καρίνης με γενικό τίτλο «Βελτίωση κατά τμήματα 4ης Επαρχιακής Οδού, από διακλάδωση 36ης Επαρχιακής Οδού μέχρι Καρίνη», έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ-Βορείου Αιγαίου, δημοπρατήθηκε τον περασμένο Απρίλιο και αφορά παρεμβάσεις βελτίωσης σε συνολικό μήκος οδικού δικτύου 4 χλμ., καθώς και κατασκευή τεσσάρων ισόπεδων κόμβων στα Κεραμειά, στον Ασώματο, στο Ίππειος και στην Καρίνη. Στο συνολικό προϋπολογισμό του έργου, εντάσσονται 943.000 ευρώ για απαλλοτριώσεις που έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους και 343.000 ευρώ για τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ωφέλειας. 
 
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, δήλωσε μετά από την εξέλιξη αυτή: 
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε σήμερα την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών για την υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου οδοποιίας για τη Λέσβο, που αποτελούσε αίτημα ετών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Κεραμειών και της Καρίνης. Η παράκαμψη Κεραμειών-Καρίνης αποτελεί μία πολύ σημαντική παρέμβαση βελτίωσης της κυκλοφορίας προς Πολιχνίτο και Αγιάσο, καθώς παρακάμπτεται ο οικισμός των Κεραμειών και η διέλευση της Καρίνης και συνολικά μία ακόμη παρέμβαση αναβάθμισης της ποιότητας και της ασφάλειας του οδικού μας δικτύου. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνεργάστηκαν για την επίτευξη και αυτού του στόχου και ιδιαίτερα την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.».  
 
 

Μοιράσου το άρθρο!