Πολιτική

05/09/2020 - 11:57

Υποκριτική η στάση των αυτοδιοικητικών: αφού συμφώνησαν με τις κυβερνητικές επιλογές τώρα αποφάσισαν …περαιτέρω ενέργειες.

Ανακοίνωση από την "Συμπαράταξη Πολιτών"

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται μετά τις αποφάσεις Μηταράκη για  επέκταση και περίφραξη Μόριας και ΒΙΑΛ οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις που εκλέχτηκαν με παντιέρα τις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και κυρίως το σύνθημα ότι δεν θα μετατρέψει τα νησιά σε φυλακές. 

Είχε ήδη νομιμοποιηθεί η επέκταση του νέου ΚΥΤ Σάμου στη διάρκεια της κατασκευής του και όλοι σιώπησαν. 

Υποσχέθηκαν ότι θα εξαφανίσουν το πρόβλημα μέσα σε λίγους μήνες και ότι θα «σταματήσουν» αυτούς που πίστευαν ότι το προκαλούν (διεθνείς οργανισμούς, ΜΚΟ, εθελοντές). Τώρα βλέπουμε αντί για αποσυμφόρηση, να χτίζονται φυλακές για χιλιάδες πρόσφυγες με πρόσχημα και τον κορονοϊό.

 

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκεται ο Περιφερειάρχης, που την ημέρα της ορκωμοσίας του βεβαίωνε το ακροατήριο του του ότι η απόλυτη προτεραιότητα του ήταν το μεταναστευτικό. Ένα χρόνο μετά δεν τόλμησε ούτε απολογισμό να κάνει. 

 

Τι να πει άλλωστε;

Ότι ενώ δήθεν φώναζε «θέλουμε πίσω τα νησιά μας» στην ουσία  ανεχόταν τα τερτίπια της Κυβέρνησης που οδήγησαν στις τρέχουσες εξελίξεις και τώρα απλά «συσκέπτεται»; 

Ότι για την λύση του μεταναστευτικού δεν αρκεί να διώξεις τα «μαύρα πρόβατα»; 

Ότι χρειάζεται ομοψυχία και σύνεση για να λυθεί το πρόβλημα που μέρα με την ημέρα γίνεται μεγαλύτερο;

 

Δυστυχώς, η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ δικαιώθηκε πλήρως στις εκτιμήσεις της, τόσο σε ότι αφορά την κυβερνητική στρατηγική, όσο και σε ότι αφορά τους χειρισμούς του κ.Μουτζούρη που δίχασε τις τοπικές κοινωνίες σπέρνοντας μίσος και φόβο. 

Εμείς ακόμα και σήμερα πιστεύουμε ότι πρέπει όλοι μαζί να απαιτήσουμε την αποσυμφόρηση των νησιών μας! Μεθοδικά και σταθερά όπως απαιτεί το σύνολο των των πολιτών του Βορείου Αιγαίου, χωρίς κακοδιαχείριση και κυνήγι μαγισσών για ευτελείς σκοπούς. 

Μοιράσου το άρθρο!