Πολιτική

30/03/2023 - 17:20

Υποψήφιος Βουλευτής Λέσβου ο Μιχάλης Μπάκας με τη συμμαχία Πράσινο & Μωβ

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα 100 ονόματα υποψηφίων της για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Το Πράσινο & Μωβ φιλοδοξεί να προσθέσει χρώμα στην Ελληνική Βουλή, να αλλάξει τόσο τον τρόπο που ασκείται η πολιτική, όσο και τις πολιτικές επιλογές, αλλά και τους πολιτικούς συσχετισμούς. 


Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις πρόδωσαν και εξαπάτησαν την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Κυβέρνησαν με διάφορους τρόπους και συνδυασμούς και απέτυχαν. Έσπειραν τη διχόνοια, το φόβο, την ανασφάλεια, το ψέμα, την ανισότητα, τον ρατσισμό. Πούλησαν και λεηλάτησαν τον πλούτο της χώρας, την αξιοπρέπεια και τη υπερηφάνεια των πολιτών. Ήρθε πλέον η ώρα της αλήθειας, της ενίσχυσης της δημοκρατίας, της διαφάνειας, του κράτους δικαίου, των πράσινων πολιτικών, της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, της δικαιοσύνης, της ανατροπής με ευοίωνη ευρωπαϊκή πλεύση. Είναι η ώρα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στα έδρανα της Βουλής με έργα και πράξεις από τη συμμαχία Πράσινο & Μωβ.  

Στα ψηφοδέλτια του Πράσινο & Μωβ συμμετέχουν τόσο παλιότερα όσο και πολλά νέα στελέχη του οικολογικού-πράσινου, φιλοευρωπαϊκού και φιλοζωικού χώρου που σήμερα αποτελούν την Ομάδα των Πράσινων / EFA στο Ευρωκοινοβούλιο. Συμμετέχουν: δύο πρώην ευρωβουλευτές Μιχάλης Τρεμόπουλος και Νίκος Χρυσόγελος. Ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης. Πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης που έχουν ιδρύσει το δίκτυο 72 πράσινων αυτοδιοικητικών. Ενεργοί πολίτες σε θέματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων, προστασίας του ανθρώπου, της φύσης και των ζώων. Πανεπιστημιακοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ακτιβιστές, άνθρωποι της κοινωνίας των πολιτών, στελέχη που ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, κοινωνικές και πολιτικές, συναντώνται σε μια συμμαχία επτά πολιτικών δυνάμεων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Πράσινοι-Αλληλεγγύη, Πειρατές, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας και Κύκλος – Οικοφεμινιστικό Quίνημα. 

Το Πράσινο & Μωβ στοχεύει να προωθήσει στη Βουλή και στην κοινωνία σύγχρονες, οικολογικές απαντήσεις με αλληλεγγύη και σεβασμό στον Άνθρωπο, τη Φύση και τα Ζώα. Μια δίκαιη, βιώσιμη δυναμική οικονομία για όλους και όλες. Να στηρίξει ενεργά και σταθερά τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Την προστασία και του κλίματος και της φύσης. Την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, καθώς και την ισότητα, σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη αξιών και δικαιοσύνης. 
Συνεπικεφαλής στο Πράσινο & Μωβ  είναι ο Δομήνικος Χρυσίδης (επιστήμονας κοινωνικής πολιτικής, που ειδικεύεται σε θέματα αξιολόγησης δημόσιων πολιτικών, διεθνούς ανάπτυξης και βιωσιμότητας) και η Βασιλική Γραμματικογιάννη (δημοσιογράφος, που ειδικεύεται σε περιβαλλοντικά θέματα).

 

Νομός Λέσβου Λέσβου
Μπάκας Μιχάλης, στέλεχος οικολογικών και ανθρωπιστικών οργανώσεων, φωτογράφος στο μεταπτυχιακό σε περιβαλλοντική πολιτική και διαχείριση.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Μπάκας

O Μιχάλης Μπάκας γεννήθηκε το 1973 στην Καλαμάτα, αλλά από το 1991 ζει μόνιμα στη Μυτιλήνη. Σπούδασε στο Τμ. Περιβάλλοντος του Παν. Αιγαίου με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, συμμετέχει σε εθελοντικές ομάδες, ενώ ως ενεργός πολίτης ασχολήθηκε και με την πολιτική μέσα από το χώρο της Πολιτικής Οικολογίας. Μέλος της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!