Πολιτική

14/06/2019 - 14:29

Υποψήφιος Βουλευτής Λέσβου ο Θεόδωρος Βαλσμαμίδης

Με τη Νέα Δημοκρατία

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης είναι το "ναι" και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα είναι υποψήφιος Βουλευτής στο Νομό Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία.

Αποτελεί μια δυνατή υποψηφιότητα που συσπειρώνει γύρω του πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρος και έχει να επιδείξει σημαντικό έργο όλα αυτά τα χρόνια από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Περιβάλλοντος & Βιομηχανίας.

Πρώτος περιφερειακός σύμβουλος στις εκλογές του 2019 και του 2014

 

-----

Ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης γεννήθηκε το 1971 στη Χίο. Κατάγεται από τον Πολιχνίτο και είναι παντρεμένος με την Μαρία Βαλλιάνου, Ιστορικό με την οποία έχουν αποκτήσει δύο αγόρια το Σπύρο και τον Παναγιώτη.

Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο Πατρών. Το 2002 απέκτησε Mεταπτυxιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην ‘‘Περιβαλλοντική Πολιτική & Διαχείριση’’ στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Εργάσθηκε ως Καθηγητής Πληροφορικής στη Β/θμια Εκπαίδευση (1999-2003) στη Λέσβο. Το 2003 διορίστηκε στη Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενώ διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΥΠΕ Β. Αιγαίου ως εκπρόσωπος των εργαζομένων (2005-2007).

Από τον Απρίλιο του 2004 εως το Δεκέμβριο του 2008 εργάσθηκε ως Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε θέματα Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και σε θέματα Περιβάλλοντος.

Από τον Ιανουάριο 2011 εργάζεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Πολιτική - Αυτοδιοικητική Δραστηριότητα

Ως Φοιτητής εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Ηλ/γων Μηχανικών & Τεχνολογίας Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών (1993 – 1996) με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Διετέλεσε μέλος της Γραμματείας Επαρχιακού της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ως Υπεύθυνος για τον Τομέα του Βορείου Αιγαίου (1999-2000). 

Από το 1999 είναι Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ το διάστημα 2006-2010 εκλέχθηκε Μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Το 2006 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Λέσβου με το Συνδυασμό «Αγώνας για τα Νησιά μας» με Νομάρχη τον Παύλο Βογιατζή και του ανατέθηκαν τα καθήκοντα:

- Εκπρόσωπος της Ν.Α. Λέσβου στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.)
- Τακτικό Μέλος στις Νομαρχιακές Επιτροπές Προγραμματισμού, Υποδομών & Περιβάλλοντος και Τουρισμού, Πολιτισμού & Διοίκησης (2007-2008)
- Μέλος Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων Νομού Λέσβου (2009-2010)
- Αντινομάρχης Λέσβου με αρμοδιότητα τους τομείς των Δημοσίων Έργων & Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής «Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων, Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων & Περιβάλλοντος» (2009-2010)

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου με το Συνδυασμό «Αγώνας για τα Νησιά μας», όπου ο Συνδυασμός στο νησί της Λέσβου έλαβε ποσοστό 54%.

Από 01.01.2011 είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με το Συνδυασμό «Αγώνας για τα Νησιά μας». Ως Περιφερειακός Σύμβουλος εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Χωροταξίας, Περιβάλλοντος & Υποδομών Βορείου Αιγαίου και μέλος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Βορ. Αιγαίου.

Τον Μάιο του 2014 συμμετείχε στις Περιφερειακές Εκλογές με το Συνδυασμό «Εμείς, για το Αιγαίο» όπου εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος πρώτος σε σειρά κατάταξης με 4.163 σταυρούς προτίμησης.

Τον Οκτώβριο του 2014 του ανατέθηκαν και ασκεί έως σήμερα τα εξής καθήκοντα:
- Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος & Βιομηχανίας Βορείου Αιγαίου
- Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
- Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου
- Μέλους του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βορείου Αιγαίου
 

Μοιράσου το άρθρο!