Πολιτισμός

08/05/2019 - 06:30

"Αθάνατο Τάγμα" στην Μυτιλήνη - Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Ο Διεθνής Πολιτιστικός Σύλλογος "ΝΑΝΤΕΖΝΤΑ" προσκαλεί όλους όσους τιμούν τη μνήμη των αγωνιστών και νικητών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου να συνταχθούν στο Αθάνατο Τάγμα στην Μυτιλήνη στις 9 Μαΐου 2019.

 Πάρτε μαζί σας τις φωτογραφίες του στρατιώτη σας και ελάτε στον σχηματισμό του Αθάνατου Τάγματος στις 19:00 στην προαύλιο χώρο της Μητρόπολης Μυτιλήνης. Από εκεί θα κάνουμε πορεία κρατώντας τα πορτρέτα των πατεράδων, παππούδων και άλλων προγόνων μας που πολέμησαν στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πορεία θα τελειώσει στην τοποθεσία «Τσαμάκια» στο μνημείο των Ελλήνων πατριωτών που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί. Εκεί θα γίνουν οι σχετικές ομιλίες και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου.


Κάθε πολίτης μπορεί να συμμετέχει στο Αθάνατο Τάγμα, ανεξάρτητα από την εθνικότητά του, το θρήσκευμά του, τις πολιτικές και λοιπές του πεποιθήσεις. Το Αθάνατο Τάγμα είναι μια μη κερδοσκοπική, μη πολιτική και μη κρατική κοινωνική πρωτοβουλία. Το Αθάνατο Τάγμα ενώνει όλους εμάς, που τιμούμε τον αγώνα και τις θυσίες εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το Αθάνατο Τάγμα είναι η προσωπική μνήμη κάθε οικογένειας για τη γενεά του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Συμμετέχοντας στην πορεία, κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους της πόλης με τις φωτογραφίες των αγωνιστών, αποδίδοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τιμές σε όλους τους νικητές – σε όσους πολέμησαν στη ξηρά και στη θάλασσα, στους αντάρτες, στους αγωνιστές της Αντίστασης, σε όσους εργάστηκαν στα μετόπισθεν, στους κρατούμενους των στρατοπέδων συγκέντρωσης, σε όσους επέζησαν της Πολιορκίας του Λένινγκραντ και στα θύματά της, καθώς και στα παιδιά του πολέμου

Μοιράσου το άρθρο!