Skip to main content
|

To Φεστιβάλ Μολύβου υποψήφιο για το Βραβείο Καινοτομίας

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Σταθερά βήματα για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου που συνεχίζει το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό του έργο τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, όπως ανακοινώθηκε, είναι ανάμεσα στην τελική λίστα των δέκα υποψηφίων για το «Βραβείο Καινοτομίας» που θα απονείμει το Classical:NEXT, ίσως το σημαντικότερο φόρουμ παγκοσμίως για την κλασική μουσική, στο Ρότερνταμ, 17-20 Μαΐου 2017. http://www.classicalnext.com/program/classicalnext_award/shortlist

Παράλληλα με πολύ ενθουσιασμό και φαντασία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, MO-TO Key διανύει την 4η εβδομάδα πραγματοποίησής του, με τους μαθητές-οργανωτές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και των Δημοτικών Γέρας-Παπάδου και Μήθυμνας να εργάζονται μεθοδικά και ομαδικά για την συναυλία κλασικής μουσική που θα υλοποιήσουν στο σχολείο τους (Δημοτικό Παπάδου Γέρας 28.3 | Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και Δημοτικό Μήθυμνας 29.3) και στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης από κοινού και τα 3 σχολεία (31.3, 6:30μ.μ.) με ερμηνευτές τρεις από τους πλέον χαρισματικούς νέους μουσικούς στην Ευρώπη.

 

Το MO-TO key είναι μία πλατφόρμα δράσης  που όχι μόνο εξοικειώνει τα παιδιά με την κλασική μουσική αλλά τους δίνει τα εφόδια, ώστε με αυτενέργεια, φαντασία και δημιουργικότητα να διοργανώσουν ένα πολιτιστικό γεγονός, μία συναυλία!

Σε συνεργασία με τον γερμανικό πολιτιστικό θεσμό, TONALi,  η Λέσβος εκπροσωπεί την Ελλάδα, την τρίτη χώρα  που θα  πραγματοποιήσει την εκπαιδευτική αυτή εφαρμογή, μετά την Γερμανία και την Ιταλία.

Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και με την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

 

Οι μουσικοί που «υιοθετήθηκαν» από τα σχολεία είναι τρεις νέοι χαρισματικοί σολίστ με σημαντικές διακρίσεις στην Ευρώπη, η Δανάη Ντέρκεν(συνιδρύτρια του ΔιΦεΜΜ) -πιάνο, ο Αρτούρ Ρουζανόφσκι –βιολί και ο Βασίλι Γκεράσιμεζ –τσέλο. Το πρόγραμμα οργανώθηκε, σε συνεργασία με εθελοντές καθηγητές των τριών σχολείων, από μια εξαιρετική ομάδα εθελοντών, στενών συνεργατών του φεστιβάλ που αποτελείται από:  την Κυβέλη Ντέρκεν, πιανίστα και συνιδρύτρια του ΔιΦεΜΜ, την συγγραφέα Φωτεινή Φραγκούλη -υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔιΦεΜΜ και τις Δεσποινα Βαράκη, Λεμονιά Πετρά και Έλπη Δεληγιάννη μέλη της οργανωτικής επιτροπής και υπεύθυνες για τον συντονισμό της δράσης αυτής.

 

 

 

 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία