Skip to main content
|

Κύκλος εργαστηρίων υφαντικής με τον Αργύρη Χατζημαλλή στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγ. Παρασκευής Λέσβου

Άποψη της περιοδικής έκθεσης «1922». Διακρίνεται κιλίμι από εργαστήριο της Μικράς Ασίας. Ανήκε στον Περικλή Κουτσαβλή, υπάλληλο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Σμύρνης. Δωρεά Μαρίας Κιαχαγιά στη Λαογραφική Συλλογή Πελόπης. © ΠΙΟΠ, Γ. Κόντος.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
1'

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «1922», οργανώνει κύκλο εργαστηρίων υφαντικής για ενήλικες, από το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου. Με έμπνευση από το κιλίμι από το Ουσάκ της Μικράς Ασίας, το οποίο φιλοξενείται στην έκθεση και αφηγείται μοναδικά το «ταξίδι» του από τη Μικρά Ασία στην Πελόπη της Λέσβου, ο δημιουργός και συλλέκτης Αργύρης Χατζημαλλής υλοποιεί τέσσερα βιωματικά εργαστήρια υφαντικής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να υφάνουν μοτίβα του κιλιμιού με την ομώνυμη τεχνική, δείγμα απαράμιλλης τέχνης, σε ατομικά τελάρα.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής του κύκλου εργαστηρίων: 17/2, 24/2, 2/3 και 9/3 (ώρες 11:00-14:00).

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «1922» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου (26.7.2023-17.6.2024) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή,  τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.). Η έκθεση διατρέχει τη Μικρασιατική Εκστρατεία και την Καταστροφή, τον ξεριζωμό, την επανεκκίνηση στην Ελλάδα, την ενσωμάτωση των προσφύγων και τη διατήρηση της μνήμης, αλλά και τη σημαντική προσφορά των Μικρασιατών προσφύγων στο νησί της Λέσβου.

 

Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία