Πολιτισμός

27/01/2016 - 06:41

Ο φωτογραφικός φακός καταγράφει την ανθρωπιστική κρίση στη Λέσβο

Η καταγραφή τη ανθρωπιστικής κρίσης που ζει, έναν σχεδόν χρόνο τώρα, η Λέσβος μέσα από τους φακούς των μηχανών των μελών της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης (ΦΕΜ) ήταν το θέμα της ομαδικής φωτογραφικής έκθεσης με θέμα «Πρόσφυγες», που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα στον χώρο του κάτω κάστρου της πόλης.

Παρών στα εγκαίνια της έκθεσης και ο γνωστός εικαστικός και ακτιβιστής Άι Γουέιγουέι που δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εικόνες καταγραφής της ανθρωπιστικής κρίσης. Και πρότεινε στα μέλη της ΦΕΜ να συμμετάσχουν με τις φωτογραφίες τους στη μεγάλη προσωπική του έκθεση που ετοιμάζει στην Αθήνα τον ερχόμενο Μάιο.

Σημειώνεται ότι η έκθεση αυτή θα μεταφερθεί στη συνέχεια στο Βερολίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. «Πολλές φορές» είπε στα εγκαίνια της έκθεσης ο πρόεδρος της ΦΕΜ Στρατής Τσουλέλλης «δοκιμάστηκαν τα όρια της ανθρωπιάς μας.

Βλέποντας όλους αυτούς τους ανθρώπους, μανάδες με παιδιά ημερών στην αγκαλιά τους, ανθρώπους να σκύβουν να φιλούν το χώμα, άντρες να κλαίνε με λυγμούς για την απώλεια κάποιου δικού τους. Ήταν ο πόνος για τον ξεριζωμό αλλά και η πάλη για τη ζωή, που μας έδωσε την αφορμή για τις εικόνες που σας δείχνουμε σήμερα».

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ -ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!