Πολιτισμός

19/08/2019 - 11:30

Πρωινό Δευτέρας στη Μυτιλήνη με καφέ και Σαπφώ ...

Βιβλιοπωλείο "ΒΟΟΚ and ART"
Δευτέρα 19 Αυγούστου ,

11.30 π.μ

“ ΣΑΠΦΩ- Ο ήχος της ποίησης της ”

Η Ευαγγελία Θαλασσινή ,σκηνοθέτις -ηθοποιός-ερευνήτρια αρχαίου δράματος θα μιλήσει για την εργασία της ως σκηνοθέτις πάνω στο αρχαίο κείμενο σε ποιήματα της Σαπφούς.
Στην συνάντηση θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα μουσικά στοιχεία της ποίησης της Σαπφούς .Θα δούμε τους ρυθμούς του πρωτοτύπου ( ενδεκασύλλαβος σαπφικός στίχος) και θα διαβάσουμε ποιήματα της Σαπφούς με έμμετρη απαγγελία στην αιολική διάλεκτο .

Σας περιμένουμε Δευτέρα πρωί στις 11.30 για καφέ & ποίηση στο βιβλιοπωλείο ΒΟΟΚ and ART!

Κομνηνάκη 5
Μυτιλήνη
......................................................................................

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ
Σκηνοθέτης-Ηθοποιός-Ερευνήτρια αρχαίου δράματος

 

------

H Eυαγγελία Θαλασσινή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η καταγωγή της είναι από την Χίο.
Τελειόφοιτη του Νομικού τμήματος του Α.Π.Θ ,σπούδασε  επίσης Υποκριτική στην Σχολή Δραματικής Τέχνης ΒΕΑΚΗ   & Σκηνοθεσία Θεάτρου στην Βασιλική Ανωτάτη Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (RESAD)  της Μαδρίτης  .Πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό της «Σκηνικές Τέχνες» στο πανεπιστήμιο Rey Juan Carloς στην Μαδρίτη.
Έχει σκηνοθετήσει έργα στην Ελλάδα και την Ισπανία  και έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια σκηνοθεσίας και υποκριτικής ως διδάσκων και μεταφράστρια στην Μαδρίτη και στην Αθήνα.

Αυτό τον καιρό παρουσιάζει ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ στα αρχαία ελληνικά σε αρχαιολογικά μουσεία της χώρας   και  προετοιμάζει τις ΒΑΚΧΕΣ του Ευριπίδη στο αρχαίο κείμενο.

Εχει πραγματοποιήσει  σεμινάρια με βασικό άξονα την μελέτη του προσωδιακού ρυθμού (εναλλαγή μακρών-βραχέων συλλαβών) του πρωτοτύπου στην αρχαία τραγωδία.

Βασικός άξονας της θεατρικής της έρευνας τα τελευταία χρόνια είναι η μουσικότητα του λόγου στα αρχαία κείμενα και η παραστατικότητα του προσωδιακού ρυθμού με λόγο-μουσική-κίνηση.

Ασχολείται με την αρχαιοελληνική μουσική και την σχέση λόγου και μουσικής  στα σωζόμενα μουσικά αποσπάσματα  της αρχαίας ελληνικής μουσικής.

Διδάσκεται αρχαιοελληνική λύρα στο Ωδείο Αθηνών.

Μοιράσου το άρθρο!