Ψυχολογία - Σχέσεις

30/01/2019 - 05:45

Η Αλχημεία του έρωτα : Διαφορές αντρών και γυναικών

yle="text-align: justify;">Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα καλωσορίζουμε στο Lesvsosnews.net  τη Χαρά Ζήκα και  εγκαινιάζουμε τη νέα μας ενότητα "Η Αλχημεία του Έρωτα"

Η Χαρά Ζήκα είναι Χημικός, Δρ. Φαρμακευτικής, συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Σεξ»-Εκδόσεις Ιανός και δημοσιογράφος.  Ζει το τελευταίο διάστημα στη Μυτιλήνη και θα είναι κοντά μας κάθε Τετάρτη.

 

Γράφει η Χαρά Ζήκα

 Διαφορές αντρών και γυναικών

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις προφανείς διαφορές των δύο φύλων. Οι άντρες έχουν μεγαλύτερη μυική δύναμη και είναι προστάτες της οικογένειας, οι γυναίκες ως πιο λεπτεπίλεπτες, αναλαμβάνουν την ανατροφή των παιδιών και τη φροντίδα του σπιτιού. Σήμερα όμως έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τη δραστηριότητα των δομών του εγκεφάλου με τον ηλεκτρονικό μαγνητικό τομογράφο και διαπιστώνουμε ότι οι διαφορές είναι πολλές και ουσιαστικές, με αποτέλεσμα τα δύο φύλα να αντιλαμβάνονται τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο.


Η γυναίκα έχει περισσότερα κωνιοφόρα κύτταρα στον αμφιβληστροειδή χιτώνα και μπορεί να περιγράφει με ακρίβεια τα χρώματα. Σομόν, λιλά, βεραμάν είναι λέξεις που δεν αντιλαμβάνεται ο άντρας. Μπορεί να βλέπει καλύτερα σε κοντινές αποστάσεις και να ράβει με ευκολία ένα κουμπί στο πουκάμισο. Διακρίνει περισσότερες λεπτομέρειες στο σκοτάδι, βλέπει περιφερειακά έτσι ώστε όταν ασχολείται με οτιδήποτε, να παρακολουθεί και τα παιδιά μην πάθουν κάτι.
Ο άντρας βλέπει καλύτερα σε μακρινές αποστάσεις, ευθεία μπροστά. Έτσι, δυσκολεύεται να βρει τις κάλτσες στην ντουλάπα ακόμη κι αν είναι μπροστά στα μάτια του και η γυναίκα απορημένη που δεν τις βλέπει του τις δίνει με αμφιβολία για το IQ του ή γκρινιάζοντας για την αφηρημάδα του.


Η γυναίκα αντιλαμβάνεται αμέσως αν ο άντρας είναι ταραγμένος αλλά εκείνος θα πρέπει να τη δει να κλαίει για να καταλάβει ότι κάτι της συμβαίνει. Εκείνη παρατηρεί κάθε μικρολεπτομέρεια στη συμπεριφορά και στο πρόσωπό του και έτσι μπορεί να εντοπίζει τον ψεύτη ή άπιστο σύζυγο και όχι λόγω κάποιου ιδιαίτερου χαρίσματος ή διαισθητικής ικανότητας. Η λειτουργία αυτή αναπτύχθηκε στη γυναίκα γιατί έπρεπε να είναι σε θέση να βλέπει τις μικροαλλαγές στα βρέφη της, τον ενδεχόμενο πόνο, την πείνα ή την αρρώστια τους όταν δεν υπήρχαν θερμόμετρα και παιδίατροι.

Μοιράσου το άρθρο!