Ρεπορτάζ Αγοράς

04/06/2021 - 20:34

Το ελαιόλαδο συνάντησε το ούζο στο Πλωμάρι....

ATHENA Olive Oil Competition 2021: Επίσκεψη στο Μουσείου Ούζου «Ο Κόσμος του Ούζου»

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης που πραγματοποιείται στο νησί της Λέσβου, η κριτική επιτροπή του Athena με επικεφαλής τον δημοσιογράφο-διοργανωτή Ντίνο Στεργίδη, είχαν την ευκαιρία να δουν τις ομορφιές του νησιού και να γνωρίσουν από κοντά την κουλτούρα της ουζογνωσίας της Λέσβου μέσα από την ξενάγηση στο Μουσείου Ούζου της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου «Ο Κόσμος του Ούζου», την Τετάρτη 2/6.

Στη μέση του γραφικού Πλωμαρίτικου ελαιώνα, η ομάδα των 25 κριτών διεθνούς φήμης από 12 χώρες και των διοργανωτών του 6ου  Διεθνή Διαγωνισμού Ελαιόλαδου Athena International Olive Oil Competition 2021, μυήθηκαν στα μυστικά της αυθεντικής απόσταξης και γνώρισαν από κοντά την τοπική φιλοξενία μέσα από την ξενάγηση στον «Κόσμο του Ούζου». Το μουσείο, φιλοτεχνημένο με στοιχεία της τοπικής αρχιτεκτονικής, υπογραμμίζει διακριτικά τον πυρήνα της τοπικής κουλτούρας, συστήνοντας στο διεθνές κοινό τη Λέσβο ως Πατρίδα του Ούζου αλλά και ως υψηλής αξίας τουριστικό προορισμό. Στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του μουσείου, οι επισκέπτες παρακολούθησαν από κοντά την ιεροτελεστία της παραδοσιακής παραγωγικής διαδικασίας του ούζου από 100% διπλή απόσταξη που υλοποιείται σε 18 μικρούς χειροποίητους χάλκινους άμβυκες, θαύμασαν την αξιόλογη συλλογή μουσειακών αντικειμένων και ολοκλήρωσαν την εμπειρία ξενάγησης μέσα από την διαδικασία γευσιγνωσίας του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.

Η επιλογή του νησιού μας αποτελεί μεγάλη γιορτή και ευκαιρία ανάδειξης των τοπικών προϊόντων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. Οι χώροι πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως το Μουσείο Ούζου της Ποτοποιίας Πλωμαρίου λειτουργούν ως θέλγητρο που συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και δυνατές εμπειρίες στο τουριστικό κοινό της Λέσβου. Έτσι, με όραμα την ανάδειξη του πολιτισμού και της πλούσιας ταυτότητας του νησιού, «Ο Κόσμος του Ούζου» υποδέχεται τους επισκέπτες του σε έναν χώρο που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη ματιά ενός διαδραστικού πολιτιστικού χώρου προβάλλοντας την ιστορία του εθνικού μας αποστάγματος αλλά και του τόπου που γεννήθηκε!

Ο διαγωνισμός γευσιγνωσίας θα διαρκέσει από την Πέμπτη 3 Ιουνίου έως και το Σάββατο 5 Ιουνίου, με περισσότερες από 500 διεθνείς συμμετοχές.

Μοιράσου το άρθρο!