Ρεπορτάζ Αγοράς

25/03/2022 - 17:21

Ένας Νέος Τρόπος να Μειώσουμε το Πλαστικό στον Πλανήτη

Ένας Νέος Τρόπος να Μειώσουμε το Πλαστικό στον Πλανήτη

Με την πρωτοποριακή συσκευασία KeelClip™, η εταιρεία καταργεί την πλαστική μεμβράνη στις συσκευασίες και μειώνει τη χρήση πλαστικού κατά 540 τόνους ετησίως

Ένα νέο τρόπο να μειώσουμε το πλαστικό στον πλανήτη λανσάρει η Coca‑Cola στην Ελλάδα. Με οδηγό το όραμά μας «Για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα», καταργούμε την πλαστική μεμβράνη από όλες τις πολυσκευασίες αλουμινίου και μειώνουμε τη χρήση πλαστικού κατά 540 τόνους ετησίως*.

Έτσι την επόμενη φορά, μπορείς κι εσύ να επιλέξεις μια καινοτόμο συσκευασία από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι – ελαφριά και πρακτική – και να κάνεις, σήμερα, μια κίνηση για ένα πιο βιώσιμο αύριο.

Κάθε μορφή συσκευασίας έχει ξεχωριστή αξία και ρόλο, είτε είναι από γυαλί, από αλουμίνιο, από πλαστικό PET, είτε αφορά επαναγεμιζόμενες συσκευασίες ή λύσεις χωρίς καθόλου συσκευασία. Η Coca‑Cola στην Ελλάδα είναι προσηλωμένη στον σχεδιασμό πιο βιώσιμων συσκευασιών που, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, μπορούν να αποκτήσουν μια νέα ζωή. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει τη συνολική μείωση των υλικών συσκευασίας που κυκλοφορεί στην αγορά, αυξάνοντας τη χρήση ανακυκλωμένων συσκευασιών και μειώνοντας παράλληλα τις συσκευασίες από πρωτογενή υλικά.

Κοινή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης με την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από την ανακύκλωση, την επισκευή και την επαναχρησιμοποίηση

Παράλληλα, η Coca‑Cola στην Ελλάδα και η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στηρίζουν από κοινού την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου ψηφιακού οδηγού στην εφαρμογή Novoville, η οποία γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στους πολίτες και τους Δήμους που ζουν. Σκοπός του οδηγού, που θα περιλαμβάνει σημεία ανακύκλωσης, επισκευής και επαναχρησιμοποίησης σε όλη την Ελλάδα, καθώς και σημεία με τα κέντρα Ανακύκλωσης στα καταστήματα ΑΒ, είναι να ενθαρρύνει και να διευκολύνει τους καταναλωτές να υιοθετήσουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Η συνολική μείωση χρήσης υλικών συσκευασίας και οι δράσεις της Coca‑Cola στην Ελλάδα για αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης στη χώρα, αποτελούν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα». Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία έχει δεσμευτεί για συλλογή και ανακύκλωση κάθε συσκευασίας που διαθέτει στην αγορά μέχρι το 2030, προώθηση της κυκλικής οικονομίας, καθώς και για ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2040, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.

*Αφορά στο σύνολο των προϊόντων αναψυκτικού που παράγονται από την Coca‑Cola 3E Ελλάδος ΑΒΕΕ

 

Μοιράσου το άρθρο!