Ρεπορτάζ Αγοράς

16/03/2023 - 05:11

Φαρμακείο - κόσμημα στη Λέσβο με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Λευτέρη Τσικανδηλάκη 

Φωτογράφος: Mike Aikaterinis

Το νέο φαρμακείο στη Πέτρα της Λέσβου μόλις ολοκληρώθηκε!

Το  αρχιτεκτονικό γραφείο "Λευτέρης Τσικανδηλάκης & Συνεργάτες"  αναφέρει για το φαρμακείο του Καλδή στη Πέτρα Λέσβου:

"Στόχος της μελέτης αποτέλεσε η δημιουργία ενός λειτουργικού και σύγχρονου φαρμακείου με ταυτότητα και δυναμική παρουσία στην τοπική αγορά.                                                                                                                        

Η κυρίαρχη minimal αισθητική με τα γήινα χρώματα, τα ξύλινα στοιχεία και τις καθαρές , ευέλικτες γραμμές δημιουργεί μία ατμόσφαιρα ηρεμίας, οικειότητας και παράλληλα δυναμισμού. 

Ένα παιχνίδι αντιθέσεων όπου πίσω από ένα πέτρινο στατικό τοίχο κρύβεται ένας χώρος με κίνηση και συνεχή ροή όπου οι οργανικές καμπύλες στην οροφή τονίζουν και συνθέτουν τις διαφορετικές πλευρές ενός εμπορικά σχεδιασμένου χώρου που δοκιμάζει επιχειρηματικά μοντέλα και καταναλωτικές τάσεις.

Τμήματα προβολής και παρουσίασης των προϊόντων τοποθετούνται περιμετρικά στο χώρο σε ειδικές προθήκες-ράφια χωρισμένα σε θεματικές ενότητες για την καλύτερη και αμεσότερη πρόσβαση των καταναλωτών σε αυτά. Ειδικές κατασκευές επιπλέον στήνονται στο μέσο του κεντρικού χώρου με αισθητικό και λειτουργικό χαρακτήρα . Ο πάγκος εξυπηρέτησης σχεδιασμένος και προσαρμοσμένος στο χώρο συμμετέχει  στη σχεδίαση του φαρμακείου , ενώ στο πίσω μέρος του υπάρχει ένα κλειστό οργανωμένο παρασκευαστικό εργαστήριο. 

Οι ιδιαίτερες ξύλινες κατασκευές στην οροφή συνθέτουν ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο αισθητικό σύνολο με όλα τα τμήματα να συμμετέχουν εξίσου στη σχεδίαση. Η επίπλωση ενισχύεται με εσωτερικό φωτισμό, ο οποίος είναι έμμεσος και τοποθετείται πίσω από τα ράφια, έτσι ώστε να φωτίζει διακριτικά τα προϊόντα και να τα αναδεικνύει"

 

 

Το αρχιτεκτονικό γραφείο "Λευτέρης Τσικανδηλάκης & Συνεργάτες" :

Η φιλοσοφία του αρχιτεκτονικού γραφείου στηρίζεται στην άμεση συνεργασία με τον πελάτη, ώστε να αξιοποιούνται σε μέγιστο βαθμό τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι ανάγκες του εκάστοτε φαρμακείου, εξασφαλίζοντας ένα διαφορετικό κάθε φορά αισθητικό - λειτουργικό αποτέλεσμα το οποίο αντιπροσωπεύει τις επιθυμίες και την προσωπικότητα του πελάτη και παράλληλα ακολουθεί το σύγχρονο σχεδιαστικό ύφος του γραφείου.

Εκτός από λειτουργικότητα και αισθητική κάθε μορφή, γωνιά και επιφάνεια εκπέμπει τον επαγγελματισμό του Λευτέρη Τσικανδηλάκη και την αγάπη για τη δουλειά του.

Κάθε λεπτομέρεια αφηγείται κάτι συναρπαστικό μετατρέποντας τον χώρο σε εμπειρία συναισθημάτων.

Η “δυνατή” ιδέα είναι ο κεντρικός άξονας του σχεδιασμού της μελετητικής ομάδας, η οποία δίνοντας ιδιαίτερη βάση στο ότι οι σημερινές δύσκολες μέρες μπορούν να ξεπεραστούν δίνοντας το μέγιστο των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων του ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί σαν μία δυνατή ομάδα, προσφέρει στους πελάτες ένα άρτιο αποτέλεσμα με νέα δεδομένα που αφορούν στον σύγχρονο ρόλο και τη νέα εικόνα που πρέπει να έχει σήμερα το φαρμακείο, προσδίδοντας “νέα δυναμική” στο περιβάλλον του και καθιστώντας το ανταγωνιστικό στην αγορά παραπέμποντας στις μετεξελίξεις του μέλλοντος.

Μοιράσου το άρθρο!