Ρεπορτάζ Αγοράς

10/10/2023 - 13:29

Η 15η Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο Πλωμάρι Λέσβου

Στο αποστακτήριο της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεναγήθηκαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Με αφορμή την 15η Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ που οργανώθηκε φέτος στο Πλωμάρι της Λέσβου οι συμμετέχοντες  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιδιαίτερη πατρίδα του αγαπημένου ούζου και να μυηθούν στα μυστικά της διαδικασίας παραγωγής του.

Παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, βήμα-βήμα την παραγωγή του Ούζου Πλωμαρίου που παράγεται με εξαιρετικής ποιότητας υλικά και έχει βάση τον καλύτερο γλυκάνισο στον κόσμο. Μετά το τέλος της ξενάγησης η Ποτοποιία προκειμένου να τιμήσει τους προσκεκλημένους της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, της οποίας είναι μέλος, παρέθεσε γεύμα στις εγκαταστάσεις της. 

 

Στην Κλειστή Ολομέλεια που πραγματοποιήθηκε στο νησί, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για τα project που υλοποιεί η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αλλά και το αποτύπωμα της Κοινότητας στην ελληνική κοινωνία και στον άνθρωπο. Το βράδυ η εκδήλωση που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Ανοιχτής Ολομέλειας, περιελάμβανε την απονομή της πιστοποίησης ETHOS από τον διεθνή φορέα πιστοποιήσεων EUROCERT, στα Μέλη που πέτυχαν υψηλό ποσοστό κατόπιν αξιολόγησης τους για την τήρηση αρχών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Βιωσιμότητας και Σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Περιβάλλοντος.

 

Λίγα λόγια για το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου:

Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το 1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Η εταιρία, είναι 100% ελληνική και παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σφραγίζεται στη γνωστή παραδοσιακή συσκευασία με το χαρακτηριστικό φελλό και προσφέρει μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης. Σήμερα το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχει δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την εξαγωγική δραστηριότητα να επεκτείνεται διαρκώς, κάνοντας αισθητή την παρουσία του σε αλυσίδες τροφίμων και ποτών, σημεία λιανικής πώλησης και εστιατόρια, σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης.

Μοιράσου το άρθρο!