Ρεπορτάζ Αγοράς

25/09/2013 - 17:36

Ομάδες Γονέων στη Μυτιλήνη από την ψυχολόγο Μαρία Βερβέρη

yle="color: rgb(34, 34, 34); font-family: Calibri,'Segoe UI',Meiryo,'Microsoft YaHei UI','Microsoft JhengHei UI','Malgun Gothic','Khmer UI','Nirmala UI',Tunga,'Lao UI',Ebrima,sans-serif; font-size: 16px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; word-spacing: 0px; background-color: rgb(255, 255, 255); text-align: justify;">Το να είσαι γονιός στις μέρες μας είναι μια απαιτητική ιδιότητα. Υπάρχει πολύ τρέξιμο, πίεση, άγχος και ανησυχία. Πολλοί γονείς νιώθουν άγχος και ανασφάλεια, σχετικά με το κατά πόσο είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε έναν τόσο απαιτητικό ρόλο και η σύγχυση που βιώνουν, συχνά, επηρεάζει με αρνητικό τρόπο τη σχέση τους με τα παιδιά τους. Η αγάπη που νιώθουμε για τα παιδιά μας είναι πολύτιμη, ωστόσο χρειάζεατι παράλληλα να οριστούν ξεκάθαρα και σταθερά όρια στη συμπεριφορά τους, προκειμένου να τεθούν οι κατάλληλες βάσεις για μια υγιή ζωή στο μέλλον.

Οι ομάδες γονέων έχουν στόχο να βοηθήσουν τους γονείς και να τους στηρίξουν στον ρόλο τους. Αναλυτικότερα, στόχοι μας είναι: α)Να ενημερώθούν οι γονείς γύρω από τα αναπτυξιακά θέματα των παιδιών τους. β)Να τους ενθαρρύνουμε να υιοθετήσουν μεθόδους αποτελεσματικότερης επικοινωνίας με τα παιδιά τους. γ)Να βοηθηθούν να αναζητήσουν πιο λειτουργικούς τρόπους επίλυσης προβλημάτων. δ)Να διαφυλαχτεί η ψυχική υγεία του παιδιού  -του μελλοντικού ενήλικου ατόμου κτλ.

Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε στις ομάδες, πέρα από τις εισηγήσεις της συντονίστριας, είναι βιωματικός, στηρίζεται δηλαδή στην ενεργή συμμετοχή των μελών της ομάδας.

Οι ομάδες που θα συγκροτηθούν είναι οι εξής:

1) Ομάδες Μελλοντικών και Υποψήφιων Γονέων

2) Ομάδες Γονέων Νηπιακής ηλικίας

3) Ομάδες Γονέων Σχολικής ηλικίας

4) Ομάδες Γονέων Εφηβικής ηλικίας

 

 Πληροφορίες:

Διεύθυνση: Καβέστου 17 - Μυτιλήνη

Τηλέφωνα: 22510 48933

Υπεύθυνη: Βερβέρη Μαρία (Ψυχόλογος – Παιδοψυχολόγος MSc)

Ιστολόγιο: http://mariaververi.blogspot.gr/

Μοιράσου το άρθρο!