Ρεπορτάζ Αγοράς

27/03/2019 - 07:44

Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη - 5ημερη εκδρομή - Αναχώρηση από Μυτιλήνη 27 Απριλίου

Α

κολουθήστε μας σε μία διαφορετική εκδρομή από τις άλλες στην όμορφη και μαγευτική Πόλη. Η Κωνσταντινούπολη είναι ένα μέρος με ιδιαίτερη αύρα, απίστευτη κινητικότητα, αρχιτεκτονική ομορφιά και μια αίσθηση ανατολίτικης ενέργειας. Θα είναι μία εξόρμηση που θα μείνει αξέχαστη.

 

Πρόγραμμα:


Μεγάλο  Σάββατο: 27/4/19
Συγκέντρωση στο χώρο του τελωνείου στη Μυτιλήνη . Μετά τον έλεγχο ταυτοτήτων και διαβατηρίων θα αναχωρήσουμε για τα απέναντι μικρασιατικά παράλια. Ύστερα από ένα ευχάριστο ταξίδι φτάνουμε στο Αϊβαλί όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για να μας οδηγήσει στη Κωνσταντινούπολη. Θα τακτοποιήθουμε στο ξενοδοχείο θα ξεκουραστούμε ή όποιος θέλει θα κάνει μια βόλτα στη περίφημη πλατεία Ταξίμ, γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή μέχρι να έρθει η ώρα να ξεκινήσουμε για την Ανάσταση στον Άγιο Γεώργιο Edirne Καπί. Εκεί θα έχουμε τη χαρά να συναντήσουμε και το σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής "Βενιαμίν ο Λέσβιος". Δείπνο με μαγειρίτσα στην εκκλησία . Διανυκτέρευση.

Κυριακή του Πάσχα: 28/4/19
Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Πατριαρχείο, το ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και θα παρακολουθήσουμε μέρος της λειτουργίας χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε τα ιερά λείψανα και να θαυμάσουμε τον πλούτο του Πατριαρχείου, την κλειστή Πύλη και το χώρο του μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε'. Θα συνεχίσουμε στη Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά, στην Παναγία των Βλαχερνών όπου εψάλη πρώτη φορά ο Ακάθιστος ύμνος το 626 μ.Χ και θα συνεχίσουμε στην Παναγία Μπαλουκλιώτισσα. Το απόγευμα προαιρετική βόλτα στο Βόσπορο. Η μοναδική σε ομορφιά Κρουαζιέρα κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα πιο ωραία ξύλινα yali (παραθαλάσσιες επαύλεις) , τον Πύργο του Γαλατά και την πρώτη και δεύτερη Κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Επιστροφή. Διανυκτέρευση. Όσοι έχουν αντοχές θα μπορούν να συνεχίσουν στη πλούσια νυχτερινή ζωή της πλατείας Ταξίμ όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο.

Λαμπρό Δευτέρα: 29/04/19
Μετά το πρωινό μας θα πάμε στον Άγιο Γεώργιο Edirne για το πανηγύρι του Αι Γιώργη. Η ξενάγηση μας σήμερα θα ξεκινήσει από το Kupeli Palace hotel στο Σουλταναχμέτ,το ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης συγκεντρώνει όλη τη βυζαντινή και οθωμανική ιστορία.Εδώ στέκει επιβλητική η Αγία Σοφία, οι οβελίσκοι στην πλατεία , το Τοπ καπί, το Μπλε τζαμί και φυσικά το Μεγάλο παζάρι. Η Αγία Σοφία χτίστηκε το 537 λειτούργησε μέχρι το 1453 ως ορθόδοξος ναός, μετά την άλωση ως ισλαμικό τέμενος και το 1934 έγινε μουσειακό έκθεμα . Το Τοπ καπί είναι ανάκτορο που επιβλέπει το Βόσπορο. Ήταν η επίσημη κατοικία των Οθωμανών αυτοκρατόρων μέχρι το 1853 και τώρα λειτουργεί ως μουσείο.Το Βυζαντινό Υδραγωγείο που έγινε  επί Κωνσταντίνου με 336 κίονες το οποίο επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και λέγεται Ιουστινιανό Υδραγωγείο ή  Βασιλική Κινστέρνα, από τις μεγαλύτερες υπόγειες δεξαμενές νερού, από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα του Ιουστινιανού.Το Μπλε τζαμί δεν θα έχουμε την ευκαιρία σε αυτή την εξόρμηση να το επισκεφτούμε γιατί ανακαινίζεται.  Στον βυζαντινό ιππόδρομο θα θυμηθούμε  τη στάση του Νίκα,θα δούμε τη στήλη του Θεοδοσίου και τα ερείπια του χάλκινου τρίποδα των Δελφών.
Μεγάλη αγορά ή σκεπαστή αγορά συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου και είναι από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης. Μια τεράστια έκταση που φιλοξενεί περίπου 4000 καταστήματα, παραδοσιακά καφέ και χαμάμ. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να νιώσεις το ανατολίτικο κλίμα.
Οι γεύσεις των Τούρκων με τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας δημιούργησαν αυτό που ονομάζουμε Πολίτικη κουζίνα. Το κλασικό κεμπάπ, οι μπακλαβάδες από το το Hafiz.
Mustafa 1864 ένα από τα καλύτερα και παλαιότερα ζαχαροπλαστεία της πόλης και το παραδοσιακό κουνεφέ ή κιουνεφέ είναι ένα από τα γλυκά που πρέπει να δοκιμάσεις πριν την αναχώρηση σου από την Πόλη.Επίσης πάνω από τις γέφυρες μπορεί κάποιος να δοκιμάσει τα σάντουιτς ψαριού ένα από τα ωραιότερα σνακ.  .
Κοντά στη Σκεπαστή Αγορά είναι και η Αιγυπτιακή Αγορά, Παζάρι Μπαχαρικών που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Πόλης και είναι το δεύτερο πιο διάσημο στεγασμένο εμπορικό, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για εξερεύνηση.

Λαμπρό Τρίτη: 30/4/19
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ,την τελευταία κατοικία των Οθωμανών Σουλτάνων με την πρωτοφανή χλιδή τους και στη συνέχεια μετάβαση με καραβάκι στα Πριγκιπόννησα , Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη, Πρίγκηπο. Η πρώτη μας στάση θα γίνει στη Χάλκη με την περίφημη θεολογική σχολή και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος στο λόφο της Ελπίδας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Πρίγκηπο όπου μπορείτε προαιρετικά να κάνετε βόλτα με τις παραδοσιακές άμαξες το γύρο του νησιού για να θαυμάσετε τις αρχοντικές ξύλινες επαύλεις με τους ολάνθιστους κήπους .  Για όσους επιθυμούν προτείνουμε την ανάβαση -προσκύνημα στο μοναστήρι του Αϊ-Γιώργη του Κουδουνά με τα χιλιάδες θαύματα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους Την ημέρα αυτή μπορεί να είμαστε πάλι μαζί με το το σύνδεσμο Πλωμαριτών στο ταξίδι μας στα Πριγκιπόννησα. Στη συνέχεια επιστροφή με το πλοίο και μετάβαση  στο Istanbul Forum ένα από τα πλέον σύγχρονα εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης όπου θα επισκεφθούμε το ενυδρείο στο οποίο εκτίθενται πάνω από 10.000 διαφορετικά είδη θαλασσινών και ψαριών. Καφέ στο μοναδικό Ciragan Palace ή στο Marmara ή στο Intercontinental με θέα τον Βόσπορο και την Κωνσταντινούπολη. Επιλέγουμε προαιρετικά ένα από τα μοναδικά εστιατόρια στην περιοχή του Ortakoy πάνω στη θάλασσα για να γευματίσουμε. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο  .
Επίσης θα έχουν την ευκαιρία όσοι θέλουν να διασκεδάσουν το βράδυ στο κουμ Καπί με ζωντανή μουσική και Oriental.

Λαμπρό Τετάρτη: 1/5/19
Μετά το πρωινό και αφού πιάσουμε το Μάιο θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή μας από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό το Αϊβαλί όπου θα πάρουμε το καραβάκι για επιστροφή στην όμορφη και μοναδική Λέσβο.

 

 


Τιμή συμμετοχής: 340€
Επιβάρυνση μονόκλινου: +175€
Παιδιά μέχρι 6 χρόνων Δωρεάν
Παιδιά από 6-12 σε τρίκλινο συνοδεία 2 ενηλίκων : 160€
Παιδιά με διαβατήριο μέχρι 12 ετών, από 12 ετών και πάνω διαβατήριο ή ταυτότητα
Προκαταβολή: 50€ (Σε περίπτωση ακύρωσης δεν επιστρέφεται)

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε μας στο 22520-33489 / 6970124830 / 6981904001

Seafari Adventures-Travel Agency

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Μυτιλήνη-Αϊβαλί-Μυτιλήνη
Μετακινήσεις με πολυτελή λεωφορεία
4 Διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη στο ξενοδοχείο Golden Age 4*.
4 πρωινά και 1 δείπνο βράδυ Μ. Σάββατο
Η κρουαζιέρα στα  Πριγκηπόννησα
Ελληνόφωνος ξεναγός
Έμπειρος οδηγός
Ταξιδιωτική ασφάλεια

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία
Η κρουαζιέρα στο Βόσπορο (προαιρετική)
Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
 

Μοιράσου το άρθρο!