Ρεπορτάζ Αγοράς

01/06/2019 - 18:01

Πνευματικά δικαιώματα: η μουσική της Soundreef έρχεται στα καταστήματα της Λέσβου

Τα τελευταία χρόνια που η χώρα μας βρίσκεται σε οικονομική ύφεση και η ανεργία έχει αυξηθεί σε μεγάλα ποσοστά, ο τομέας της Εστίασης είναι από τους λίγους που όχι μόνο έχει επιβιώσει αλλά στήριξε δυναμικά την ελληνική οικονομία. 

Νησιά όπως η Λέσβος, μάλιστα, αναδείχθηκαν «πρωταθλητές» έχοντας να αντιμετωπίσουν παράλληλα και μεγάλα κοινωνικά φαινόμενα όπως το προσφυγικό, προσφέροντας τα μέγιστα στο ελληνικό κράτος. Οι τοπικές επιχειρήσεις εστίασης κάνουν κυριολεκτικά έναν τεράστιο αγώνα καθημερινής επιβίωσης, γι’ αυτό τον λόγο, πέρα από συγχαρητήρια, αξίζουν τους ιδανικούς συνεργάτες για τα καταστήματά τους.  

 

Πνευματικά δικαιώματα μουσικής: το πρόβλημα με τους Οργανισμούς

Τα πνευματικά δικαιώματα μουσικής ανέκαθεν αποτελούν διαχρονικό ζήτημα για τα καταστήματα εστίασης. Μετά το σκάνδαλο με την ΑΕΠΙ ακούστηκαν πολλές υποσχέσεις για μια σταθερή λύση, όμως ακόμη και τώρα πολλοί καταστηματάρχες συνεχίζουν να έρχονται αντιμέτωποι με τους Οργανισμούς που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν τη δουλειά που έκανε μέχρι πρότινος η ΑΕΠΙ. Δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκαν προ εκπλήξεως με υπέρογκα πρόστιμα…

χ

Ελλιπής ενημέρωση των καταστηματαρχών

Μεγάλο μέρος του προβλήματος δεν είναι άλλο από την ελλιπή ενημέρωση των επιχειρηματιών εστίασης. Το ΠΑΣΚΕΔΙ κάνει καθημερινά τεράστιο αγώνα ενημέρωσης των καταστηματαρχών, επεμβαίνοντας καθοριστικά σε δεκάδες περιπτώσεις που είδαν τον «χάρο» με το μάτια τους μόνο και μόνο επειδή δεν γνώριζαν ή επειδή έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης.

Δυστυχώς, η Λέσβος είναι ανάμεσα στις περιοχές που το πρόβλημα της ενημέρωσης εξακολουθεί να υφίσταται. Η δράση τοπικού σωματείου και ο σκόπιμος αποκλεισμός του ΠΑΣΚΕΔΙ, στερούν χωρίς κανένα δικαίωμα από τους τοπικούς επιχειρηματίες εστίασης τη δυνατότητα να ενημερωθούν σωστά για τα ισχύοντα στα πνευματικά δικαιώματα μουσικής, να ενημερωθούν για την αποτελεσματική λύση του ΠΑΣΚΕΔΙ και να κρίνουν για το συμφέρον τους. 

Δυστυχώς παρά τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, συνδικαλιστικά και ιδιοτελή συμφέροντα ακόμα είναι ισχυρά σε κάθε επιχειρηματικό κλάδο… 

Μουσική Soundreef από το ΠΑΣΚΕΔΙ

 

σοθνδ

Η νόμιμη αλλά και… ΜΟΝΙΜΗ λύση που προσφέρει ο ΠΑΣΚΕΔΙ είναι αποτέλεσμα της αποκλειστικής συνεργασίας του Σωματείου με τη Soundreef! Η πασίγνωστη βρετανική εταιρεία διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων «έχρισε» το ΠΑΣΚΕΔΙ ως τον μοναδικό και αποκλειστικό συνεργάτη της σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας στα μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ ένα εξαιρετικά πλούσιο ρεπερτόριο με 275.000 τραγούδια, σε 41 διαφορετικά κανάλια web radio και μια μεγάλη γκάμα ελληνικών και ξένων επιλογών ανάλογα με τις ανάγκες κάθε καταστήματος!

Ο κάθε χρήστης-ιδιοκτήτης καταστήματος, με το που ολοκληρώσει την εγγραφή του στο ΠΑΣΚΕΔΙ, αποκτά δικούς του ατομικούς κωδικούς στο σύστημα διαχείρισης της Soundreef, από όπου ελέγχει και διαχειρίζεται τη μουσική που παίζει το κατάστημά του. Ξένοιαστα, σίγουρα, χωρίς κανένα επιπλέον βάρος!

Η πολυετής παρουσία του ΠΑΣΚΕΔΙ και ο αγώνας του υπέρ της Εστίασης είναι συνεχής. Η μεγαλύτερη δικαίωση για το Σωματείο, ωστόσο, ήρθε με την αναγνώριση της νομιμότητάς του από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) με κάθε επισημότητα! Μια επίσκεψη στο κοντινότερο Αστυνομικό τμήμα θα πείσει και τους πιο δύσπιστους πως το ΠΑΣΚΕΔΙ έχει στη διάθεσή του τις ΜΟΝΕΣ νόμιμες λύσεις για απόκτηση άδειας εκτέλεσης μουσικής σε καταστήματα Εστίασης και ότι αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση για κάθε κατάστημα Εστίασης.

Απόκτησε τώρα μουσική Soundreef

 

πασκει

Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι απλή: επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικά στα 2310 932420 – 932473 – 932481 ή μέσω email στο paskedi@paskedi.gr ή μέσω του επίσημου website του Σωματείου: https://www.paskedi.gr/page/basic_member και τα εξειδικευμένα μέλη της ομάδας μας έρχονται σε επαφή μαζί σας για να σας διευκολύνουν με την ολοκλήρωση της εγγραφής.

Στη συνέχεια, λαμβάνετε προσωπικό κωδικό εισόδου και διαχείρισης του προσωπικού σας λογαριασμού στην πλατφόρμα της Soundreef από οπού διατηρείτε τον πλήρη έλεγχο για τη μουσική που αναπαράγεται στο κατάστημά σας!

Μοιράσου το άρθρο!