Ρεπορτάζ Αγοράς

23/02/2022 - 17:58

Πως μπορεί να γίνει με ασφάλεια μια μετακόμιση της τελευταίας στιγμής

Η μετακόμιση σε ένα σφιχτό πρόγραμμα δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ολοκληρώσετε γρήγορα τη δουλειά χωρίς να χάσετε το μυαλό σας. Μπορεί να προσληφθείς για μια δουλειά που απαιτεί να ξεκινήσεις αμέσως σε μια νέα περιοχή ή να σε εκδιώξουν από το σπίτι, λόγω διαφωνίας με τον ιδιοκτήτη σου. Επίσης, οι φυσικές καταστροφές μπορεί μερικές φορές να αναγκάσουν τους ανθρώπους να μετακομίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ανεξάρτητα από τον λόγο, η γρήγορη μετακόμιση απαιτεί να παραμείνετε οργανωμένοι.  

Μπορεί να έχετε μόνο λίγες ημέρες για να εκτελέσετε εργασίες που κανονικά θα χρειάζονταν εβδομάδες. Μην ανησυχείτε. Θα τα πάτε καλύτερα αν είστε ήρεμοι.  Ακολουθούν συμβουλές για γρήγορη μετεγκατάσταση χωρίς να κουράζεστε. 

 Δημιουργήστε ένα σχέδιο και ζητήστε βοηθούς 

Αποφύγετε να σκέφτεστε πολύ εκ των προτέρων, γιατί μπορεί να κουραστείτε εύκολα πριν καν ξεκινήσετε τη διαδικασία μετακόμισης. Αντίθετα, επικεντρωθείτε στο να τα χωρίσετε όλα σε εύκολα διαχειρίσιμες εργασίες δημιουργώντας μια λίστα εργασιών με όλα τα πράγματα που πρέπει να ολοκληρώσετε, κατηγοριοποιώντας τις εργασίες με βάση το δωμάτιο και τη σειρά ολοκλήρωσής τους και, στη συνέχεια, αρχίζοντας να τις επισημαίνετε.

Έχοντας έτοιμη τη λίστα εργασιών σας, μπορείτε τώρα να καλέσετε όλους τους βοηθούς σας. Οποιοσδήποτε έχετε παράσχει βοήθεια μετακόμισης στον κύκλο σας θα πρέπει να του ζητήσετε βοήθεια το συντομότερο δυνατό. Η οικογένεια και οι φίλοι που μπορούν να βοηθήσουν με ασφάλεια θα πρέπει επίσης να επιστρατεύονται καθώς, μια μετακόμιση της τελευταίας στιγμής χρειάζεται όλη τη βοήθεια που μπορείτε να λάβετε. 

Βεβαιωθείτε ότι παρέχετε μάσκες και απολυμαντικό χεριών και εξασφαλίστε αρκετό χώρο μεταξύ όλων των εργαζομένων, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται καλά αεριζόμενοι χώροι όπου είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί ότι το έργο συσκευασίας σας δεν παραβιάζει κανένα πρωτόκολλο.

Ταξινόμηση αντικειμένων

Αν δεν έχετε περισσότερες από 24 ώρες για να μαζευτείτε, θα πρέπει να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε χρόνο για την ταξινόμηση. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να ταξινομήσετε τα αντικείμενα που χρειάζεστε και δεν χρειάζεστε θα εξοικονομήσετε χρόνο, χώρο και χρήματα στο μέλλον. Υπάρχουν δύο τεχνικές που μπορείτε να ακολουθήσετε κατά τη διάρκεια μιας αποσυμπίεσης της τελευταίας στιγμής:  

Να είστε εντελώς γρήγοροι και να χαρίζετε/πουλάτε όσο το δυνατόν περισσότερα αντικείμενα. Αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετική, καθώς όσο λιγότερα αγαθά έχετε, τόσο λιγότερα αντικείμενα πρέπει να συσκευάσετε και τόσο φθηνότερο θα είναι το κόστος μετακόμισής σας. 

Ωστόσο, διατρέχετε τον κίνδυνο τύψεων που σε αντικείμενα που έχετε για χρόνια. Εάν σας τρομοκρατεί η σκέψη να μετανιώσετε για τις ακατάσχετες επιλογές σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τη δεύτερη προσέγγιση. Σε όλες τις μεταφορές της Αθήνας η αντιμετώπιση στη ταξινόμηση πρέπει να είναι ή ίδια, ειδικά σε βιαστικές μετακομίσεις.

Παραλείψτε το και αντιμετωπίστε την αποσυμπίεση κατά το στάδιο της αποσυσκευασίας. Διαλέξτε τα μοναδικά μας βολικά αντικείμενα και αφήστε έξω το άγχος του να πρέπει να κάνετε δύσκολες επιλογές σε μια στρεσογόνα περίοδο. Όταν επιλέγετε το σχέδιο σας, μπορείτε να αρχίσετε να ταξινομείτε τα υπάρχοντά σας για να τα μετακφέρετε, χαρίσετε ή να τα απορρίψετε, τοποθετώντας αυτά που θα κρατήσετε μέσα σε ένα.  

Αναζητήστε κουτιά συσκευασίας

 Εάν δεν μπορείτε να μαζέψετε μεταχειρισμένα κουτιά από χαρτόνι από καταστήματα, απλώς αγοράστε μερικά. Συχνά μπορείτε να προμηθευτείτε κιβώτια και άλλες προμήθειες συσκευασίας προς πώληση σε εγκαταστάσεις ενοικίασης φορτηγών. 

 Αποφύγετε να σκέφτεστε, απλώς μαζεύω

Η βιαστική συσκευασία χρειάζεται μόνο λίγη διάκριση που επικεντρώνεται στην οργάνωση και λίγο περισσότερο εστίαση στο να βάζετε όλα τα αντικείμενα σε ένα κουτί και να το τοποθετείτε στην άκρη. Η εστίαση εδώ είναι να μεταφέρετε ολόκληρα τα υπάρχοντά σας από το τρέχον σπίτι σας στο καινούργιο άθικτα, και ένα γρήγορο μάζεμα σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ταξινομήσετε τα υπάρχοντά σας ή να κρατήσετε ένα απόθεμα με όσα είναι συσκευασμένα, τότε αυτή είναι η λύση. 

Αντίθετα, εστιάστε στον στόχο και ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές συσκευασίας της τελευταίας στιγμής για μια μετακόμιση. Ακόμα και αν πρόκειται για μικρομεταφορές πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Συσκευάστε τώρα, αφήστε την ταξινόμηση για αργότερα 

Μπορείτε να παραλείψετε να συσκευάζετε παρόμοια αντικείμενα μαζί ή να έχετε ένα θέμα για κάθ κουτί. Τοποθετήστε τα αντικείμενα όπου ταιριάζουν, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πακετάρετε τα βάζα με λουλούδια με ποτήρια νερού και τους επιπλέον λαμπτήρες με βιβλία.

Εφόσον όλα τα προϊόντα σας είναι συσκευασμένα με ασφάλεια, μπορείτε να χειριστείτε τη διαλογή αμέσως μόλις φτάσετε στον νέο σας χώρο. Και μπορείτε επίσης να παραλείψετε τα κουτιά επισήμανσης, αλλά βεβαιωθείτε ότι σημειώνετε κουτιά που περιέχουν εύθραυστα αντικείμενα.

Μοιράσου το άρθρο!