Ρεπορτάζ Αγοράς

18/03/2022 - 08:56

Σήμερα Παρασκευή ανοίγει το υπερ-κατάστημα Jumbo στη Μυτιλήνη

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Η μέρα που περίμεναν μικροί και μεγάλοι έφθασε! Το Jumbo Μυτιλήνης είναι πραγματικότητα.

Το άνοιγμα του μεγαλύτερου καταστήματος στο νησί μας ξεκινάει τη λειτουργία του. 

 Tο κατάστημα Μυτιλήνης είναι ένα από τα μεγαλύτερα της αλυσίδας και  έχει κατασκευαστεί σε χρόνο ρεκόρ με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και αερισμού.

Πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκαν και οι προσλήψεις του προσωπικού και όλα είναι σχεδόν έτοιμα

"Κάτι νέο ήρθε στη Μυτιλήνη! Σε περιμένουμε στις 18/03 στο νέο μας κατάστημα στην περιοχή Μόρια, στη θέση Λαρισαίες Πέτρες" αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία σε προωθητικό της μήνυμα.

Τα Jumbo συνιστούν πλέον τα μεγαλύτερα καταστήματα παιχνιδιών στη χώρα μας, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, με 72 καταστήματα: 50 στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 8 στη Ρουμανία, καθώς και 3.000 περίπου εργαζομένους.

 

Στην τελευταία της ανακοίνωση η εταιρεία για τα οικονομικά δεδομένα αναφέρει: 



Το 2022 είναι μία ακόμα χρονιά προκλήσεων τόσο από τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις της πανδημίας όσο και της αβεβαιότητας που γεννούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Η ισχυρή και υγιής οικονομική θέση του Ομίλου στην συγκεκριμένη συγκυρία προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Ο Όμιλος Jumbo συνεχίζει απτόητος το επενδυτικό του πρόγραμμα. Στις 18 Μαρτίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο υπερ-κατάστημα του Ομίλου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη. Για το 2022 αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμα υπερ- κατάστημα στην Κύπρο. Όσον αφορά τη Ρουμανία εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα λειτουργήσουν δύο καταστήματα, ένα νέο υπερ-κατάστημα στο Βουκουρέστι και ένα στο Sibiu.

Όσον αφορά τις πωλήσεις του Ομίλου JUMBO κατά τον Φεβρουάριο 2022 αυξήθηκαν κατά +28% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσυνό μήνα.

Κατά συνέπεια, οι πωλήσεις του Ομίλου, για το πρώτο δίμηνο του 2022, πέρασαν σε θετικό τροχιά καθώς σημείωσαν αύξηση κατά +4,5%, από -14% που καταγράφηκε κατά τον Ιανουάριο του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι οι πωλήσεις του Φεβρουαρίου του 2022 συγκρίνονται με έναν αδύναμο αντίστοιχο μήνα του 2021 καθώς μέρος του δικτύου καταστημάτων Jumbo στην Ελλάδα παρέμεινε κλειστό.

Η τάση που παρουσιάζει σήμερα ο Μάρτιος του 2022 είναι εξαιρετικά θετική καθώς κατά τον αντίστοιχο περσυνό μήνα, σχεδόν όλο το δίκτυο των καταστημάτων στην Ελλάδα παρέμεινε κλειστό καθώς και τα καταστήματα στη Βουλγαρία παρέμειναν κλειστά κατά περίπου το 1/3 του Μαρτίου του 2021.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η διοίκηση εκτιμά ότι εάν επικρατήσουν οι τρέχουσες τάσεις, οι σωρευτικές πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα είναι ανοδικές κατά διψήφιο ποσοστό (+15%) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Επιπλέον, η απόφαση των αρχών να άρουν τους περιορισμούς στο λιανεμπόριο στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία μπορεί να βοηθήσουν τις πωλήσεις.

 

Μοιράσου το άρθρο!