Τουρισμός

26/11/2013 - 15:30

10 ξενοδοχεία του Βορείου Αιγαίου στο «Τοπικό Σύμφωνο Ελληνικού Πρωινού»

trong>ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ Π.Ε. ΛΕΣΒΟΥ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  

ΕΝΤΑΞΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ “GREEK BREAKFAST”

Ως γνωστόν, από το 2012, υλοποιείται σε πανελλήνιο επίπεδο από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το πρόγραμμα «Τοπικό Σύμφωνο Ελληνικού Πρωινού». Βασικός στόχος του προγράμματος, αφενός η γνωριμία των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών με τις γεύσεις του κάθε τόπου (ιδιαίτερης σημασίας είναι να ξεκινά η ημέρα ενός επισκέπτη με ένα καλό τοπικό πρωινό) και αφετέρου η διασύνδεση του τουριστικού με τον πρωτογενή τομέα, ώστε τα οφέλη που προσπορίζεται ο πρώτος, να διαχέονται στο δεύτερο και γενικότερα στην τοπική κοινωνία.    

Η Π.Ε. Λέσβου της Π.Β.Α., σε στενή συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου και το  Επιμελητήριο Λέσβου, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Ξ.Ε.Ε., έχει ενεργοποιηθεί και έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες από την πρώτη στιγμή, προς την κατεύθυνση εφαρμογής του προγράμματος στο νησί της Λέσβου (αλλά και στα υπόλοιπα νησιά) και με απώτερο σκοπό να ξεκινήσει να εφαρμόζεται στην πράξη μεταξύ του τουριστικού και του πρωτογενή τομέα το «Τοπικό Σύμφωνο Ελληνικού Πρωινού».

Μέχρι σήμερα, 4 ξενοδοχεία της Λέσβου και 10 συνολικά από το Βόρειο Αιγαίο, έχουν λάβει το αντίστοιχο «σήμα» από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, πιστοποιούμενα ότι συμπεριλαμβάνουν στο μπουφέ τους “πρωινό”, από υλικά και συνταγές της περιοχής τους. Τα ξενοδοχεία αυτά, τα οποία περιλαμβάνονται ήδη στην ιστοσελίδα του “Ελληνικού Πρωινού” του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν και να πληροφορηθούν από το web site: www.greekbreakfast.gr), είναι τα ακόλουθα:  

Aphrodite” (Λέσβος), “Heliotrope” (Λέσβος),Pasiphae” (Λέσβος), “Theofilos Paradise” (Λέσβος), “Archontiko” (Λήμνος), “Varos Village” (Λήμνος), “Argentikon Luxury Suites” (Χίος), “Volissos Holiday Homes” (Χίος), “Anema” (Σάμος) και Scorpios (Σάμος).

 

Επιπλέον και παρά το γεγονός ότι οι ρυθμοί ανταπόκρισης και ενεργοποίησης είναι σχετικά αργοί,  άλλα 12 ξενοδοχεία της Λέσβου που ήδη σερβίρουν τοπικό πρωινό, έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες υποβολής των δικαιολογητικών στο Ξ.Ε.Ε. προκειμένου να πιστοποιηθούν και αναμένεται εντός του 2014 να ενταχθούν στο δίκτυο του Ελληνικού Πρωινού, το οποίο σήμερα αριθμεί συνολικά 202 ξενοδοχεία από όλη την Ελλάδα (η Κρήτη κατέχει τα πρωτεία, με 40 εντάξεις).  

 

 

Μοιράσου το άρθρο!