Τουρισμός

29/09/2022 - 19:47

3 γεγονότα, 1 συμπέρασμα και 1 ελπίδα! Επαρχιακός Δρόμος Αμπελικού - Σταυρού

Ο τουρισμός στο νησί μας. Επαρχιακός Δρόμος Αμπελικού - Σταυρού

Γεγονότα

1/

Ήταν 24 Αυγούστου φέτος πριν από ένα μήνα περίπου, όταν ένα επιβατικό όχημα με μια πολυμελή οικογένεια από την Αθήνα ήρθαν για διακοπές στο νησί μας και ήθελαν για πρώτη φορά να μεταβούν στα Βατερά από το Πλωμάρι, μόλις λοιπόν έφθασαν στη διακλάδωση Αμπελικό προς Βατερά και είδαν την κατάσταση του χωματόδρομου άλλαξαν πορεία έκαναν αναστροφή προς Ακράσι, και το GPS τους οδήγησε για Βατερά από το Ακράσι και το Σταυρό .

Οταν λοιπόν έφτασαν στην περιοχή Τζιγγλου Ακρασιου η οδηγός πήρε λάθος δρόμο έστριψε δεξιά με αποτέλεσμα να μπει σε έναν ανηφορικό ιδιωτικό δρόμο και να κολλήσει το όχημα . Συνάμα πήραν και μήνυμα από το 112 ( της 24ης Αυγούστου για επικίνδυνα φαινόμενα) πανικοβλήθηκαν και κάλεσαν για βοήθεια στο 112, πράγματι κινητοποιήθηκαν πολλά οχήματα η αστυνομία η πυροσβεστική υπηρεσία καθώς και εθελοντές. Μετά από μια ώρα επέστρεψαν στον κεντρικό δρόμο στο Ακράσι αλλάζοντας όμως όλο το πρόγραμμα τους. Έφυγαν προς Αγιάσο.

 

2/

Πάμε στην 7η Σεπτεμβρίου, αυτοκινούμενο τροχόσπιτο με ξένους τουρίστες από το Πλωμάρι ξεκίνησαν για τα Βατερά ,ερχόμενοι λοιπόν στη διακλάδωση Αμπελικό για Σταυρό βλέποντας την κατάσταση του χωματόδρομου μπήκαν στα πρώτα 100 μέτρα στην πρώτη διακλάδωση αριστερά στον αγροτικό δρόμο προς Χορδοκοπι ξεγελαστηκαν βλέποντας την είσοδο του αγροτικού δρόμου που είναι από τσιμέντο μπερδεύτηκαν λοιπόν και οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο στη περιοχή Χορδοκοπι απόσταση 2 χιλιόμετρα, μάλιστα μύρισε ο δίσκος του αυτοκινήτου, οι άνθρωποι είχαν χάσει το χαμόγελο τους. Τελικά μετά από μια ώρα με πολύ μεγάλη δυσκολία γύρισαν το όχημα επέστρεψαν στο κεντρικό δρόμο και έφυγαν πίσω στο Πλωμάρι.

 

3/

Πριν από μία εβδομάδα ένα άσπρο ενοικιαζόμενο επιβατικό όχημα βρέθηκε να μεταβαίνει στον αγροτικό δρόμο στην περιοχή Μαρμαρο Αμπελικού, επέβαινε ένα νεαρό αντρόγυνο από τη Γαλλία. Πήγαιναν προς Βατερά ερχόμενοι από Αγιάσο. Μόλις έφτασαν στην διασταύρωση για Βατερά και είδαν την κατάσταση του δρόμου έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω προς Αμπελικό .

Βλέποντας όμως το τσιμεντοδρομο προς την εκκλησία ξεγελάστηκαν ότι πάει προς Βατερά , έτσι συνέχισαν το δρόμο πηγαίνοντας προς αδιέξοδο στην περιοχή Μάρμαρο. Όταν επανήλθαν στον κεντρικό δρόμο ο σύζυγος από την χαρά του φώναζε στον άνθρωπο που τους βοήθησε Γάλλος Γάλλος ευχαριστώ ευχαριστώ

Ελλάδα- Γαλλία φίλος φίλος φίλος.

Δυστυχώς αυτά τα γεγονότα είναι καθημερινά . Φανταστείτε τι γίνεται κάθε μέρα όλο το καλοκαίρι ειδικά τους μήνες που εναι αυξημένος ο τουρισμός οπου δεκάδες αυτοκίνητα κάθε μέρα από τουρίστες θέλουν να μεταβούν προς τα Βατερά αλλά.... Και όμως αυτή είναι η πραγματικότητά, η αλήθεια ,η καθημερινότητα του τουρίστα που έρχεται στο τόπο μας.

Ο τουρισμός στο νησί μας....

Με πολύ υπομονή ελπίζουμε ότι φέτος η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο περιφερειάρχης μας αμέσως μετά την 16η Νοεμβρίου, την ημέρα εκδίκασης των απαλλοτριώσεων, θα δημοπρατήσει άμεσα το έργο του δρόμου Αμπελικού - Σταυρού ώστε να έχουμε και εδώ στην νότια Λέσβο έναν κανονικό δρόμο , ένα δρόμο σύμφωνα με τις προδιαγραφές και των υπόλοιπων επαρχιακών δρόμων του νησιού μας.

Με υπομονή και ελπίδα.

 

από το 

Σωματείο Εθελοντισμού Άμπελος

Μοιράσου το άρθρο!