Τουρισμός

19/11/2015 - 09:27

Αεροπορική σύνδεση Κωνσταντινούπολη - Μυτιλήνη

&n

bsp;Η συμφωνία για αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων σχεδόν κλείστηκε… Μετά την τακτοποίηση και των λεπτομερειών που αφορούν στην έναρξη του δρομολογίου, τη συχνότητα και την πιθανή επέκταση αυτών και το χειμώνα, η αεροπορική εταιρεία “Borajet”, θα ξεκινήσει τις πτήσεις.


Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες ο δήμαρχος Λέσβου μαζί με τον αντιδήμαρχο Κώστα Αστυρακάκη, προκειμένου να προωθήσουν τα τουριστικά συμφέροντα της Λέσβου.


Οι δύο άνδρες, σε συνάντηση που είχαν με στελέχη της μεγάλης τουρκικής τουριστικής εταιρείας VIP στο μουσείο σύγχρονης τέχνης της περιοχής, συζήτησαν για το ενδεχόμενο αεροπορικής σύνδεσης της Λέσβου με την Κωνσταντινούπολη το φετινό καλοκαίρι, με προοπτική επέκτασης της συνεργασίας και τον ερχόμενο χειμώνα. Η σύνδεση θα γίνει με την αεροπορική εταιρεία BoraJet.


Αναφερόμενος στη συνάντηση αυτή, ο Κ. Αστυρακάκης υπογράμμισε ότι έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τη μεσολάβηση του εγγονού του Χαλίμ Μπέη, Jan Elgiz, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του μουσείου.


«Η συμφωνία σχεδόν κλείστηκε. Μένουν οι υπογραφές και να τακτοποιηθούν οι λεπτομέρειες που αφορούν στην έναρξη του δρομολογίου, τη συχνότητά του, καθώς και αν θα συνεχιστεί το χειμώνα.
Εμείς εξηγήσαμε στους Τούρκους επιχειρηματίες, ότι το καλοκαίρι θα μπορούσε να υπάρχει ακόμη και καθημερινή(!) σύνδεση, ενώ το χειμώνα αν όλα πάνε κατ' ευχήν, η σύνδεση θα μπορούσε να διατηρηθεί έστω και για μία δύο φορές την εβδομάδα.
Αν τελικά ολοκληρωθεί η συμφωνία και είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει πολύ σύντομα, η Λέσβος θα καταφέρει να κερδίσει ένα μεγάλο μέρος από το χαμένο έδαφος των Ευρωπαϊκών ακυρώσεων για τη νέα τουριστική σεζόν. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι το 90% των Τούρκων επισκεπτών στο νησί μας, προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη».


Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες προσπάθειες από τουριστικούς πράκτορες και φορείς της Λέσβου, για την αεροπορική σύνδεση του νησιού μας με την Κωνσταντινούπολη, ωστόσο την τελευταία στιγμή, το δρομολόγιο ακυρώθηκε, αφού κρίθηκε από την αεροπορική εταιρεία ως υψηλού οικονομικού ρίσκου.
 
ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ...
Στη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Κωνσταντινούπολη, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος, επισκέφθηκαν και τον Πατριάρχη, όπου ζήτησαν τη στήριξή του για την υποψηφιότητα της Λέσβου στο θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

 

πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!