Τουρισμός

25/02/2014 - 20:27

Αεροπορική σύνδεση Μυτιλήνη - Κωνσταντινούπολη

yle="text-align: justify;">της Μαρίας Χατζηγεωργίου / εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Το Μάιο ξεκινά η απευθείας σύνδεση Μυτιλήνη Κωνσταντινούπολη με την εταιρεία «Bora Jet», 3 φορές την εβδομάδα.
Τρία δρομολόγια προγραμματίζει και η ολλανδική «Correndon»

Με αισιόδοξη ματιά μπορούν να ατενίζουν τη φετινή θερινή περίοδο οι επαγγελματίες του τουρισμού, αφού τα μηνύματα μέχρι στιγμής είναι αρκετά αισιόδοξα, τόσο από την πλευρά της γειτονικής μας Τουρκίας, όσο και της Ευρώπης.
Ήδη το Μάιο ξεκινά απευθείας αεροπορική σύνδεση της Μυτιλήνης με την Κωνσταντινούπολη από την τουρκικών συμφερόντων εταιρεία BORA JET, που ήδη δραστηριοποιείται στη χώρα μας με πτήσεις σε Μύκονο και Ιωάννινα.


Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Γ. Σαμιώτης, πρόκειται για μια φιλόδοξη προσπάθεια, με πολλές πιθανότητες επιτυχίας:
«Η αεροπορική σύνδεση Μυτιλήνη - Κωνσταντινούπολη θα γίνει με τρεις πτήσεις την εβδομάδα, Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή, θα ξεκινήσει το Μάιο και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.
Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται τέτοια προσπάθεια και όλοι ελπίζουμε ότι θα αποφέρει καρπούς. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ότι η γραμμή θα προσελκύσει Τούρκους επισκέπτες, που θα μπορούν μέσα σε λιγότερο από μία ώρα να βρίσκονται στο νησί μας. Παράλληλα, η σύνδεση αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί και από Έλληνες ή Τούρκους επαγγελματίες.
Η εταιρεία BORA JET είναι μια αξιόπιστη εταιρεία που φαίνεται ότι ενδιαφέρεται να επεκτείνει τα δρομολόγιά της στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το Μάρτιο αναμένεται να έρθουν στο νησί υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, προκειμένου να υπάρξει σχεδιασμός για τη διαφημιστική προβολή της σύνδεσης, για μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία».

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
Ως γνωστόν, προσπάθεια για σύνδεση της Μυτιλήνης με την Κωνσταντινούπολη είχε γίνει και πριν από δύο χρόνια, ωστόσο ακυρώθηκε στο παρά πέντε, αφού η εταιρεία «ONOUR AIR» που είχε εκδηλώσει τότε ενδιαφέρον, ζήτησε ανταποδοτικότητα και εξασφάλιση προπληρωμή κάποιων θέσεων.
Η BORA JET αντίθετα, δεν έχει ζητήσει κάτι παρόμοιο, φιλοδοξώντας προφανώς ότι θα μπορέσει να καλύψει η ίδια το κόστος, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα.

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Σκεπτικισμό, ωστόσο, προκαλεί γενικά στους επαγγελματίες του τουρισμού η ρευστή κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, καθώς και η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος της. Όσοι γνωρίζουν την αγορά της γειτονικής χώρας δεν ανησυχούν, αφού εκτιμούν πως ως τουριστικός προορισμός, τα νησιά μας αποτελούν την πρώτη και πιο οικονομική επιλογή για τους Τούρκους.

ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Από την άλλη πλευρά, ευχάριστα είναι τα μηνύματα και από την Ευρώπη, όπου υπάρχουν αρκετές κρατήσεις και έντονο ενδιαφέρον.
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι φέτος γενικά θα είναι μια πολύ καλή χρονιά και από πλευράς ευρωπαϊκού τουρισμού, αναφέρει ο Γ. Σαμιώτης. Ήδη η Ολλανδική εταιρεία CORRENDON, μετά την επιτυχημένη παρουσίαση πέρυσι το φθινόπωρο στη Μήθυμνα όπου διοργανώθηκε μία ιδιαίτερα προσεγμένη ξενάγηση σε δημοσιογράφους και στελέχη της εταιρείας, προγραμματίζει για φέτος τρία δρομολόγια την εβδομάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Θεωρώ ότι η καλοκαιρινή σεζόν θα εξελιχθεί καλά. Φυσικά, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην επιτυχία θα παίξει και η επαγγελματική συνείδηση που θα επιδείξουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον τομέα».

Μοιράσου το άρθρο!