Τουρισμός

27/05/2021 - 12:11

Αφιέρωμα στο Βόρειο Αιγαίο από το περιοδικό «Διακοπές» ένθετο στο «Βήμα της Κυριακής»

Την τιμητική του θα έχει το Βόρειο Αιγαίο στη φετινή καλοκαιρινή έκδοση του περιοδικού «Διακοπές» που θα κυκλοφορήσει αρχικά με το Βήμα της Κυριακής την Κυριακή 13 Ιουνίου, κι ακολούθως ανεξάρτητο στα περίπτερα.

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου δια της Δ/νσης Τουρισμού, που είχε και την ευθύνη συντονισμού της όλης δράσης, στο πλαίσιο των ενεργειών ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας και προβολής των νησιών του Βορείου Αιγαίου στην ελληνική αγορά συνέδραμε στη φιλοξενία δημοσιογραφικής αποστολής από το εν λόγω έντυπο κατά το διάστημα 11-23 Μαΐου σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Σάμο.

Η πολυτελής και ιστορική έκδοση του περιοδικού «Διακοπές» 400 σελίδων με πανελλαδική κυκλοφορία και τιράζ τουλάχιστον 50.000 τευχών, αποτελεί έναν πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό για την Ελλάδα και τους προορισμούς της όπου παρουσιάζονται πολιτιστικές εμπειρίες, γαστρονομικές και φυσικά ταξιδιωτικές προτάσεις, παραλίες, αξιοθέατα, διαδρομές, γαστρονομία, εναλλακτικός τουρισμός και άλλα.

Στην εν λόγω έκδοση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, τα νησιά του Β. Αιγαίου θα είναι τιμώμενοι προορισμοί με εκτενές πολυσέλιδο αφιέρωμα.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των διευθυντών σύνταξης της έκδοσης «Διακοπές», κ.κ. Αφροδίτης Καλομάρη και Γιάννη Τούντα, οι οποίοι περιηγήθηκαν στα νησιά (Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο), καλύπτοντας τα απ΄ άκρη σ΄ άκρη με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ρεπορτάζ.

Οι δημοσιογράφοι είχαν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρη στη Λέσβο και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Ν. Νύκτα στη Χίο, ενώ ήρθαν σε επαφή με τοπικούς φορείς κι επιχειρηματίες όλων των νησιών που επισκέφθηκαν, αποκομίζοντας πολύ θετικές εντυπώσεις. Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχουν σπάνιες και ανεπιτήδευτες ομορφιές, πολύ φιλόξενους ανθρώπους, υψηλή γαστρονομία. Αυτοί οι ευλογημένοι τόποι, κερδίζουν μία θέση στην καρδιά σου, από την πρώτη στιγμή που θα τους επισκεφτείς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος τους γνωρίσει, θα επιστρέφει εκεί ξανά και ξανά…»

Η ανωτέρω ενέργεια υποστηρίχθηκε εξ΄ολοκλήρου χορηγικά από την Attica Group (Blue Star Ferries, Hellenic Sea Ways), καθώς και από τις Ενώσεις Ξενοδόχων Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και ειδικότερα τα καταλύματα: Archontiko Boutique Hotel στη Λήμνο, Hotel Votsala στη Λέσβο, Chios City Inn στη Χίο και Doryssa Hotels & Resorts στη Σάμο.

Με δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Νύκτας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους δύο δημοσιογράφους για το τιμητικό αφιέρωμα στα νησιά καθώς και τη βούληση της Περιφέρειας να υπάρξει σταθερή κι αγαστή συνεργασία για περεταίρω αφιερώματα θεματικού τουρισμού.

 

Μοιράσου το άρθρο!