Τουρισμός

02/04/2014 - 19:19

Απολογισμός της γενικής συνέλευσης του Φορέα Τουρισμού Μολύβου

style="text-align: justify;"> 
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου, η εκλοαπολογιστική γενική συνέλευση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου. Στη συνέλευση παρουσιάσθηκε ο Διοικητικός Απολογισμός του πρώτου Δ. Συμβουλίου του Φορέα από την ίδρυσή του, ο Οικονομικός Απολογισμός καθώς και η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής,  έγινε ανοιχτή συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν στις μελλοντικές πορεία του Φορέα και στο τέλος έγινε η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής για την διεξαγωγή των εκλογών οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 7 Απριλίου.
 
Κάνοντας μία εισαγωγή, ο Γραμματέας του Φορέα κ. Μπερτόλης Αντώνης αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει ο Φορέας στα τρία αυτά χρόνια από την ίδρυσή του και πόσο αισθητά είναι τα αποτελέσματα για όλη την περιοχή, στην συνέχεια ο Ταμίας κ. Ματζώρος Θεόφιλος παρουσίασε τον Οικονομικό Απολογισμό και τον έλεγχο της εξελεγκτικής επιτροπής, ο οποίος τόνισε την μεγάλη οικονομική δραστηριότητα που ανέπτυξε ο Φορέας αυτά τα χρόνια στηριζόμενος στα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και στην μεγάλη οικονομική συμβολή των μελών του.
 
Ο Πρόεδρος  του Φορέα Μόλβαλης Νίκος  παρουσίασε τον Διοικητικό Απολογισμό του Φορέα από το 2011 ως σήμερα, τονίζοντας την συμβολή του Φορέα στην τουριστική, πολιτιστική και περιβαλλοντική ανάδειξη της περιοχής.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:
Στην οργάνωση και την δημιουργία ομάδων έργων Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παρέμβασής, Προβολής, Υλοποίησης Προγραμμάτων κλπ που συνέβαλλαν σημαντικά στην προώθηση του έργου του Φορέα.
Στην συμβολή στην προβολή της περιοχής με την ανάπτυξη ιστοσελίδας και χρήση των social media, με την συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, στην έκδοση φυλλαδίων, χαρτών, ενημερωτικών εκδόσεων, διαφημιστικών καταχωρήσεων,  στην φιλοξενία δημοσιογράφων, καναλιών, στην δημιουργία και υλοποίηση ενός στρατηγικού branding για την ανάπτυξη της περιοχής με την υιοθέτηση νέων σημάτων και δίνοντας έμφαση στις εναλλακτικές κάθετες αγορές, στην συνεργασία με τα ΕΛΤΑ για την δημιουργία καρτ ποστάλ κλπ.
Στην Πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής με την δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία και με άλλους συλλόγους της περιοχής, την θέσπιση της Θερινής Ακαδημίας Κλασικής Κιθάρας «Αρίων» όπου για τρία συνεχόμενα χρόνια αναδεικνύεται με ποιοτικές συμμετοχές η θέση της κιθάρας στο ευρύτερο μουσικό γίγνεσθαι στην πατρίδα του Αρίωνα του Κιθαρωδού, με την δημιουργία ημερίδων, την δημιουργία θεματικών φεστιβάλ όπως το Fool Moon Festival και το Moving in Molyvos, παρουσιάσεων βιβλίων, διαλέξεων, εκθέσεων, με την μεγάλη συμβολή και στήριξη του Φορέα στην επαναλειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης Μήθυμνας, συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία για την σήμανση των αρχαιολογικών χώρων και την αντίστοιχη έκδοση φυλλαδίων,  την συμμετοχή στην οργάνωση της AEGGEAN REGGATA 2013 με εκκίνηση από τον Μόλυβο κλπ.
Με υποστήριξη διάφορων παρεμβάσεων για την ανάπτυξη της περιοχής μέσα από την επιτροπή παρέμβασης του Φορέα, όπως η υιοθέτηση και υποστήριξη της δημιουργίας πύλης εισόδου τουριστών στην Πέτρα, ο οδικός άξονας Καλλονής – Πέτρας, προτάσεις και παρέμβαση για την Διοικητική Αναδιάρθρωση «Καλλικράτης», παρέμβαση για την λειτουργία της ιστορικής βιβλιοθήκης Μήθυμνας, παρεμβάσεις για διάφορα ζητήματα στους φορείς αυτοδιοίκησης κλπ.
Mε την συμμετοχή του Φορέα σε διάφορες συσκέψεις και επιτροπές που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής όπως, στην τουριστικές επιτροπές του νησιού, στην Αγροδιατροφική σύμπραξη, στην συμμετοχή για την δημιουργία παρατηρητηρίου βιώσιμης ανάπτυξης, στην επιτροπή για το Γεωπάρκο της Λέσβου, σε συνέδριο για τον Βιοτουρισμό, στην διοργάνωση παρουσίασης της μελέτης χωροταξικού της Μήθυμνας στα γραφεία του Φορέα κλπ
Στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής μέσα από τις δράσεις της Ομάδας Περιβάλλοντος όπως η ανάδειξη, ο καθαρισμός και η σήμανση των περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών της περιοχής, δενδροφυτεύσεις, συμμετοχή για τρία συνεχή χρόνια στην παγκόσμια καμπάνια καθαρισμού Let’s do it Greece, ημερίδες και εκδηλώσεις για περιβαλλοντικά θέματα, κλπ.
Στην υλοποίηση μιας σειράς προγραμμάτων για τη ανάπτυξη της περιοχής, όπως το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας  σε μια σειρά από δράσεις περιβάλλοντος και πολιτισμού και την απασχόληση 50 εργαζομένων για 5 μήνες, την ένταξη των εκδηλώσεων της θερινής ακαδημίας κιθάρας στο πρόγραμμα Πέλαγος Πολιτισμού, την συμμετοχή στο πρόγραμμα Αγροτοεπιχειρείν για την ανάπτυξη διαφόρων δράσεων προβολής κλπ.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!