Τουρισμός

29/05/2022 - 07:36

Δευτέρα 30 Μαΐου το πρώτο ταξίδι Σμύρνη-Μυτιλήνη

Δοκιμαστικό ταξίδι, κενό επιβατών, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 30 Μαΐου στη Μυτιλήνη, το καταμαράν που προβλέπεται να συνδέσει τη Λέσβο με τη Σμύρνη από τις 17 Ιουνίου.

Το πλοίο, που θα περάσει από επιθεώρηση όπως προβλέπεται, θα μεταφέρει αντιπροσωπεία από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, συμφερόντων του δήμου της Σμύρνης και στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο λιμενικό ταμείο με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων και όλους τους συναρμόδιους φορείς για την οριστικοποίηση των λεπτομερειών για την έναρξη του δρομολογίου.

Πρόκειται για το πρώτο δρομολόγιο που θα συνδέσει την Σμύρνη με ελληνικό νησί. Το Επιμελητήριο και η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, εργάστηκαν για πολλά χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο τουριστικός πράκτορας Φώτης Αλντάν, το δρομολόγιο θα ξεκινήσει στις 17 Ιουνίου, θα εκτελείται δύο φορές την εβδομάδα κάθε Παρασκευή και Κυριακή και θα κοστίζει 85 ευρώ (μετ' επιστροφής) . Το ταξίδι θα διαρκεί 2.40 λεπτά και το καταμαράν θα είναι χωρητικότητας 440 ατόμων.

 

Όσον αφορά τον αρχικό προγραμματισμό σύνδεσης της Σμύρνης με το Πλωμάρι, η πύλη εισόδου Πλωμαρίου δεν έχει ακόμα ανοίξει.  «Το θέμα είναι να ξεκινήσει η σύνδεση, της Σμύρνης με τη Λέσβο”, σημείωσε ο  πρόεδρος της ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου. “Το ποιο ή ποια λιμάνια θα προσεγγίζει, είναι κάτι που θα το αποφασίσει η εταιρία, εμείς της δίνουμε τις επιλογές. Το Πλωμαρι πρέπει να ανοίξει φέτος, μπορεί να καθυστερήσει λίγο γιατί δεν είναι ακόμα έτοιμο, αλλά πρέπει να ανοίξει.»

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη, τη Σμύρνη επισκέφθηκε αντιπροσωπεία από τη Μυτιλήνη με επικεφαλής τον Δήμαρχο Στρατή Κύτελη, όπου είχε επαφές με το δήμο της Σμύρνης αλλά και την Ελληνίδα πρόξενο στη Σμύρνη, ενόψει την έναρξης του δρομολογίου σύνδεσης της Λέσβου με τη μεγαλούπολη των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

 

δ
Σ. Κύτελης : Στη συνάντηση στο Ελληνικό προξενιο στη Σμυρνη με την προξενο μας είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να καταθέσουμε προτάσεις που θα βοηθήσουν στην τόνωση της οικονομίας του νησιού μας.

δ

d
Σ. Κύτελης : Με το Δήμαρχο Σμύρνης χτίζουμε γέφυρες μεταξύ των δύο Δήμων και των λαών μας.Η αυτοδιοίκηση ενωμένη μπορεί και έχει τη δύναμη να το πετύχει.

 

πηγη:

 

https://www.ertnews.gr/

Μοιράσου το άρθρο!