Τουρισμός

10/05/2013 - 13:51

Διαγωνισμός: Ποιο είναι το πιο όμορφο ελληνικό νησί; - Ψηφίζουμε ΟΛΟΙ Λέσβο - Ψηφίστε τώρα

Διαγωνισμός: Ποιο είναι το πιο όμορφο ελληνικό νησί; - Ψηφίζουμε ΟΛΟΙ Λέσβο - Ψηφίστε τώρα

Π

οιο είναι το πιο όμορφο ελληνικό νησί; Το ONEMAN σού δίνει την ευκαιρία να αναδείξεις εσύ τον νικητή στον διαγωνισμό Top Island 2013.

Εξήντα νησιά ρίχνονται στην μάχη και η δική σου ψήφος είναι εκείνη που θα καθορίσει το αποτέλεσμα. Η λίστα των ελληνικών νησιών δεν σταματά φυσικά στο νούμερο 60. Και η συντακτική ομάδα του ONEMAN είχε το δύσκολο έργο να διαλέξει εκείνα τα νησιά που θα έμπαιναν στην ψηφοφορία. Τα διαλέξαμε, γράψαμε λίγα λόγια για αυτά και τα βάλαμε στην λίστα των υποψηφίων για το Top Ελληνικό Νησί για το 2013.

Το αν θα νικήσουν τα κλασικά φαβορί που πλασάρονται σε διεθνείς λίστες προορισμών ή αν θα κάνει την έκπληξη κάποιο καλά κρυμμένο μυστικό της ελληνικής θάλασσας, θα το μάθουμε την 31η Μαΐου όταν και θα λήξει η ψηφοφορία. Μπες και ψήφισε.



Για τη Λέσβο γράφουν:

Λέσβος, μια σαρδέλα δρόμος

Η «αφράτη χωριατοπούλα» του Ανατολικού Αιγαίου -σε σύγκριση με την παραδοσιακά πιο «αρχόντισσα» γειτόνισσα Χίο- διαθέτει τα πάντα σε αφθονία. Παραλίες (τόσο κοσμικές όσο και απόμερες), μεσαιωνικά κάστρα (εμπειρία ζωής το να κολυμπάς στην σκιά του Μόλυβου), μια χώρα γεμάτη ζωή (είτε αράξεις στα παραλιακά καφέ, είτε εξερευνήσεις το ιστορικό κέντρο), μέχρι και ένα απολιθωμένο δάσος στην δυτική άκρη (στο Σίγρι). Το μόνο σίγουρο είναι στην πατρίδα του Ελύτη, του Θεόφιλου και της Σαπφούς δεν θα αισθανθείς πότε πολυκοσμία. Και ότι ποτέ δεν πρόκειται να «ξεμείνεις» από μέρη (Αγιάσος, Έρεσος, Πλωμάρι) να εξερευνήσεις. Επίσης υπολόγισε ότι θα γυρίσεις πίσω πέντε κιλά πιο πάνω. Κιλά που θα έχεις απολαύσει κάθε γραμμάριο τους καθώς θα τα «χτίσεις» τόσο με φρέσκο ψάρι και κρεατικά, όσο και παγκοσμίου φήμης μεζέδες όπως το λαδοτύρι και την σαρδέλα Καλλονής. Συνοδεία πάντα των πιο εκλεκτών και ιστορικών ετικετών ούζου της πιάτσας.

 

Ψηφίστε  εδώ  τη Λέσβο

 

(διαδώστε το άρθρο)

Μοιράσου το άρθρο!