Τουρισμός

23/02/2023 - 15:35

Δύο επιπλέον πτήσεις charter στη Λέσβο για το 2023

Εκτός η Γερμανία, “ποδαρικό” με Ολλανδία

Με δυο πτήσεις charter περισσότερες από πέρυσι ανοίγει τη Λαμπροβδομάδα η τουριστική σεζόν στη Λέσβο. Ωστόσο το νησί δεν κατάφερε να ξαναφέρει πτήσεις από τη Γερμανία, κάτι που θα μπορούσε να γίνει αν η Περιφέρεια ή οι δήμοι επιδοτούσαν την πτήση, όπω αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου.

Όπως σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίο ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος «Με 50.000 ευρώ για όλη τη σεζόν θα μπορούσαμε να φέρουμε πτήση charter από τη Γερμανία, το Νότιο Αιγαίο, ήδη το έχει κάνει. Η Γερμανία ήταν πάντα μια καλή αγορά για το νησί και πρέπει να βρεθεί τρόπος για να επιστρέψουν οι Γερμανοί τουρίστες».

Όσον αφορά τις πτήσεις charter που έχουν προγραμματιστεί είναι 16 ή 17 (αν βάλει δεύτερη πτήση η Πολωνία) από Ολλανδία, Αγγλία, Βέλγιο Σκανδιναβικές χώρες και Πολωνία. Τη σεζόν θα ανοίξουν η Ολλανδία στις 20 Απριλίου, τη Λαμπροβδομάδα και η Αγγλία λίγες μέρες μετά.

“Μικρό είναι «το καλάθι» και για την κρουαζιέρα καθώς μέχρι 15 είναι οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων μέχρι στιγμής”, όπως είπε ο κ. Χατζηκυριάκος. Να θυμίσουμε ότι μετά από αίτημα του επιμελητηρίου και των τουριστικών φορέων η Περιφέρεια ανέθεσε σε εξειδικευμένη εταιρία μια μελέτη για να ξανακαταστεί  η Λέσβος ως προορισμός κρουαζιέρας, και τα πρώτα αποτελέσματά της θα παρουσιαστούν το Μάρτιο.

Για τον τουρισμό από την Τουρκία, την Λαμπροβδομάδα αναμένονται μαζικές αφίξεις στο μουσουλμανικό Μπαϊράμι καθώς τα νησιά του Αιγαίου είναι αγαπημένος προσπορισμός των τούρκων που έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν διακοπές. Η απροθυμία και φέτος του Υπ. Εξωτερικών να δώσει τη δυνατότητα έκδοσης visa  και στις πύλες εισόδου των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου,  θα δυσκολέψει την κατάσταση και ήδη η ένωση τουριστικών πρακτόρων Λέσβου και το επιμελητήριο έχουν διατυπώσει το ανάλογο αίτημα. 

πηγη: Μυρσίνη Τζινέλλη/ https://www.ertnews.gr/

Μοιράσου το άρθρο!