Τουρισμός

06/01/2013 - 01:17

Εκδήλωση για το Γεωπάρκο Λέσβου στο Μόλυβο από το Φορέα Τουρισμού

Εκδήλωση για το Γεωπάρκο Λέσβου στο Μόλυβο από το Φορέα Τουρισμού

Εκδήλωση για το Γεωπάρκο Λέσβου στο Μόλυβο από το Φορέα Τουρισμού

&n

bsp;

      Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου με κεντρικό θέμα την ανάδειξη της Λέσβου ως Γεωπάρκο από τον διεθνή οργανισμό της UNESKO. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών Μολύβου και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φορέα .
     Στο κατάμεστο από κόσμο συνεδριακό κέντρο του Μολύβου, ο Πρόεδρος του Φορέα Κος. Μόλβαλης Νίκος έκανε ένα σύντομο απολογισμό για τη δράση και τη γόνιμη παρέμβαση του Φορέα στον ενάμιση ουσιαστικά χρόνο λειτουργίας του. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «…μέσα από την πρωτοφανή κρίση την οικονομική, αλλά πρωτίστως κοινωνική και πολιτική που περνάμε, είναι παρήγορες οι περιφερειακές δράσεις που αναπτύσσονται ανά τη Χώρα για την ανασύνταξη των τοπικών κοινωνιών, μέσα από συλλογικές συγκροτήσεις δημιουργικής συνύπαρξης και δράσης, όπως αυτή που εκπροσωπεί ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου.» 
 
     Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση από τον Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κο. Νίκο Ζούρο,  με θέμα «Το Γεωπάρκο της Λέσβου και οι τρόποι αξιοποίησής του», όπου αναφέρθηκε στην ένταξη του Γεωπάρκου στην UNESKO, στις δυνατότητες που έχουμε σαν νησί να αξιοποιήσουμε αυτή την μεγάλη τιμητική διάκριση και στην ευθύνη που έχει ο καθένας από εμάς για την αξιοποίηση αυτής της διάκρισης.
 
Ειδικότερα αναφέρθηκε στην ανάδειξη της Β. Λέσβου και ειδικά του ορεινού όγκου του Λεπέτυμνου ο οποίος παρουσιάζει μεγάλο γεωλογικό ενδιαφέρον.
     Ο  Φορέας Τουρισμού Μολύβου έχει στηρίξει αυτή την προσπάθεια από την αρχή της διαδικασίας της αξιολόγησης, έχοντας κάνει συναντήσεις με τους αξιολογητές της UNESKO και άμεσα θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με σκοπό την  προβολή του νησιού και την ανάδειξη των γεωλογικών στοιχείων της ευρύτερης περιοχής του Μολύβου.
     Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Βουνάτσος Δημήτρης,  οι Αντιδήμαρχοι Λέσβου Τσακίρης Ιωάννης, Βογιατζής Ελευθέριος, Βατός Ιωάννης, Κουνιαρέλης Ηλίας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Καλογρίδης Θράσσος και ο Αντιπρόεδρος Μυρσινιάς Βαγγέλης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου Λέσβου κ. Ταξείδης Αριστείδης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών ενοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, Νίκο Μόλβαλη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρόσκληση, εξήρε τη δράση τους και ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά. Επίσης, συνεχάρη τον κ. Ζούρο για την εμπεριστατωμένη ομιλία του και κάλεσε όλους τους φορείς του τόπου μας σε πανστρατιά, για τη μέγιστη αξιοποίηση των μεγάλων ωφελειών που προκύπτουν από την ένταξη ολόκληρης της Λέσβου, στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων  της UNESCO.
Τέλος, ο Δήμαρχος τίμησε με το ειδικό επετειακό μετάλλιο του Δήμου και την  επετειακή έκδοση του Δήμου Λέσβου με τίτλο: «Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ», που έγραψε ο συμπατριώτης μας λογοτέχνης, Δημήτρης Νικορέτζος, τον Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Νίκο Ζούρο, τον Πρόεδρο του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, Νίκο Μόλβαλη, τον Αντιδήμαρχο Μήθυμνας, Λευτέρη Βογιατζή και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μήθυμνας Στέλιο Τσανακτσή.
 
    Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικηγόρου,  η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς του Φορέα, με έπαθλο ένα αυτοκίνητο CITROEN  C1. Η εκδήλωση έκλεισε σε γιορτινή ατμόσφαιρα, με γλυκά και ποτά που προσφέρθηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Μοιράσου το άρθρο!