Τουρισμός

18/02/2022 - 16:04

Εν αναμονή διευκρινίσεων για την επανεκκίνηση της σύνδεσης των νησιών με την Τουρκία

Εν αναμονή της νέας ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί στις 21 Φεβρουαρίου είναι οι εταιρείες αλλά και οι τουριστικοί πράκτορες στα νησιά που δραστηριοποιούνται στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών με τα τουρκικά παράλια. Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος.

Ήδη η TURKYOL που δραστηριοποιείται στη σύνδεση της Χίου με τον Τσεσμέ έκανε ένα δοκιμαστικό ταξίδι με κενό επιβατών στις 15 του μήνα.

 

Υπάρχει φόβος για αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν αυθημερόν θα χάνεται πολύς χρόνος στον έλεγχο. Από την άλλη οι εταιρείες σκέπτονται να προχωρήσουν στην αναπροσαρμογή της τιμής των εισιτηρίων προς τα πάνω λόγω της αύξηση των τιμών στα καύσιμα, επεσήμανε ο κ. Χατζηκυριάκος.

Την ίδια ώρα, στο Τελωνείο της Μυτιλήνης δεν έχουν τελειώσει οι εργασίες που είχαν προγραμματιστεί σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στον χώρο που θα διενεργείται ο έλεγχος εισόδου και εξόδου. Θα πρέπει ο ενιαίος χώρος της αίθουσας  επιβατών για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις να διαχωριστεί. Ωστόσο έχει βρεθεί προσωρινή λύση για το πρόβλημα αυτό είπε ο κ. Χατζηκυριάκος.

Πάντως εκείνο που αποτελεί πονοκέφαλο για όσους δραστηριοποιούνται στις γραμμές αυτές  είναι η υποχρέωση συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής των Τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη Χώρα. Βάσει αυτού θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα λιμάνια των νησιών μας.

Από την πλευρά της η Τουρκία έχει καταργήσει αυτή την υποχρέωση.

ertnews.gr/    Δήμητρα Λαχουρή

Μοιράσου το άρθρο!