Τουρισμός

03/07/2019 - 17:48

Ένα Διήμερο συνεργατικότητας, δικτύωσης και ποιοτικών προιόντων στην Κοιν.Σ.Επ. ΜΟΔΟΥΣΑ

Λαϊκή αγορά χωρίς μεσάζοντες, περίπτερα γευσιγνωσίας τοπικών προϊόντων,  live παραδοσιακές μουσικές, αφηγήσεις για μικρούς και μεγάλους, μαγειρικές και cocktails με ελαιόλαδο και ούζο μας παρουσίασε η ΜΟΔΟΥΣΑ στην έναρξη του 3ου Lesvos Food Fest.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα είχαν τα Συμπόσια κατά τη διάρκεια των οποίων διακεκριμένοι ομιλητές όπως ο Σίμος Δημήτρης, ο  Κουτσουραδής Αντώνης ,η Κουζούμη Ευστρατία, ο Πλουμπίδης Γιώργος και οΒαρβαγιάννης Στάθης παρουσίασαν θεματικές  που σχετίζονται με τον πρωτογενή και τον δευτερογενή  κλάδο και κοινό παρονομαστή την παραγωγή και προβολή των Λεσβιακών προιόντων.

Στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε και Φόρουμ Γνωριμίας και Δικτύωσης των φορέων Κ.ΑΛ.Ο της Λέσβου.

Στην επίσημη έναρξη του φεστιβάλ με θέμα «Ιστορίες του Γεραγώτικου Ελαιώνα» ο Κώστας Στοφόρος (συγγραφέας) αφηγήθηκε με τα παιδιά ιστορίες με  «Ένα κουτί θάλασσα» . Παράλληλα παρουσιάστηκαν Live μαγειρέματα, γευσιγνωσίες προϊόντων στα περίπτερα των παραγωγών,  κεράσματα και bar-mixology από τον Γκίκα Βαγγέλη που παρουσίασε cocktails με βάση το ούζο, το ελαιόλαδο και άλλα αναπάντεχα τοπικά συστατικά!

Η αφηγήτρια Χατζάκη Ελεάνα  μας αφηγήθηκε «Μαγικές ιστορίες κάτω απ’ την ελιά» (για μικρούς και μεγάλους) και η βραδιά έκλεισε με σαντούρι, βιολί, λύρα και καφέ ΑΜΑΝ.

Σήμερα στη Σκάλα Πολιχνίτου... Στον τόπο που μοσχομυρίζουν τα θαλασσινά και φύεται ο ξακουστός γλυκάνισος, μαγειρεύουμε και δοκιμάζουμε ουζομεζέδες.

Οι εκδηλώσεις στη Σκάλα Πολιχνίτου έχουν ως οικοδεσπότη τον Μορφωτικό Σύλλογο Πολιχνίτου

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ ανά περιοχή και μείνετε συντονισμένοι για ειδήσεις, παράλληλες δράσεις, εκπλήξεις και καλεσμένους στο www.lesvosfoodfest.com!


Το Lesvos Food Fest οργανώνεται για 3η χρονιά από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την ΓΣΕΒΕΕ, έχει την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, χρυσό χορηγό την μπύρα Άλφα και αργυρό χορηγό τις Ελληνικές Αλυκές και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Μοιράσου το άρθρο!